Skip to navigation Skip to main content
Guadeloupe Markt

In iedere stad vind je ze wel, de sfeervolle kraampjes die de straten regelmatig vullen. In ieder land heeft ‘de markt’ een andere betekenis. In Nederland gaat het om aanbiedingen en in Frankrijk juist om kwaliteit. De markt is een paradijs voor men die de cultuur wil proeven. Op sommige plekken in de wereld hebben plaatsen hun bekendheid te danken aan deze markten. Bekijk hier waar je de meest bijzondere markten ter wereld kunt vinden. 

De mooiste markten in de wereld

Het is voor sommigen een levensstijl en voor jou een genot om te bewonderen. Bewandel de straatjes van hele oude of juist ontzettend moderne steden en kom verschillende markten tegen. Waar je mooiste en meest bijzondere markten ter wereld vindt? Dit lijstje bestaat uit hele unieke plekken waar je, zelfs als je niet zo van markten houdt, je ogen uitkijkt!

 

Lees ook:

1. De San Juan de Dios markt in Guadalajara

Mexico staat bekend om haar rijke cultuur. Deze markt in Guadalajara is de grootste binnenmarkt van Latijns-Amerika. Vrijwel alles is hier te vinden. Van een bad, een kast en kleding tot heerlijk eten en Mariabeelden. Het is wellicht even zoeken, maar ze hebben het zeker. In dit gebouw met haar drie verdiepingen grote markt proef je echt de cultuur waar Mexico bekend om staat. Beweeg langs bijna 3000 marktkraampjes en laat je verbazen door de diversiteit die je hier zult vinden.

2. De Floating Market in Bangkok

Een markt in gebouwen en in de straten van grote steden is iets dat je vaak tegenkomt. In Bangkok hebben ze echter wel iets heel bijzonders, namelijk een markt op het water. Drijvende bootjes worden gevuld met allerlei kleurrijke producten. Wat je hier vooral kunt vinden is vers, gezond voedsel. Groentes, fruit en heerlijke drankjes. Op zoek naar een goed ontbijt of een lekker tussendoortje? Volg het water en koop je producten op deze bijzondere markt in het prachtige Bangkok.

3. Een markt vol kleur in Guatemala

Guatemala is een land waar velen hun hart kunnen ophalen. Mysterie, cultuur, traditie, natuurlijke rijkdom en prachtige kleuren. Bij zo'n land hoort natuurlijk een prachtige markt. De historische stad Chichicastenango is een plek waar traditie de boventoon voert. De straten vullen zich iedere donderdag en zondag met tal van kraampjes die je het gevoel geven alsof je op een andere wereld bent. De kleuren van deze markt geven een overweldigend gevoel. Je wordt omringd door de schoonheid van Guatemala. Het is dan ook zonder twijfel een van de mooiste en meest bijzondere markten ter wereld.

Chichicastenango in Guatemala is een van de meest bijzondere markten ter wereld,
© Unsplash

4. De Tsukiji vismarkt in Tokyo

Tokyo is een wereldstad met tal van rijkdommen in onder andere cultuur, gastronomie en technologie. Japan is het land van de visspecialiteiten en het land van de rijst. Het is dan ook niet gek dat je in een stad als deze de grootste groothandel in vis en zeevruchten ter wereld vindt. Iedere dag, behalve op zondag en feestdagen, opent er rond een uur of half zes ’s ochtends een veiling. Hier mogen alleen kopers met een vergunning aan deelnemen. Deze veilingen duren vaak anderhalf uur lang. Kijk goed wanneer en waar toeristen welkom zijn, want bepaalde stukken zijn voor het toerisme afgesloten.

Tsukiji vismarkt in Tokyo is een van de meest bijzondere markten van de wereld.
© Unsplash, Michael Demarco

5. De lederen markt in Fez

Wie naar Marokko gaat, kan diversiteit in natuur, warmte van de bevolking, traditionele historie in steden en gastronomische rijkdom verwachten. Het plaatsje Fez staat bekend om haar prachtige markt. Wat je op deze markt vooral zult vinden is vakmanschap. De lederen producten getuigen hiervan, evenals de architectuur van de dertien eeuwse oude stad. Terwijl je op sommige markten omringd wordt door een rozengeur, ruik je hier vooral de geur van echt leer. Lekker is anders, maar de mooie producten zijn het meer dan waard. De markt in Fez is zeker een van de meest bijzondere markten ter wereld.

De lederen markt in Fez in Marokko is een bijzondere plek.
© Unsplash

6. De bloemenmarkt in Kaapstad

Terwijl je op de ene markt wordt omringd door geuren van vis of lederen producten van topkwaliteit, kun je hier rekenen op heerlijke bloemengeuren. Overal waar je kijkt, zie je kleurrijke bloemsoorten. Waar dit is? De Adderly Street Flower Market is te vinden in het prachtige Kaapstad. Deze eeuwenoude markt heeft menig romanticus al van een schitterend boeket voorzien. De kleuren stralen vrolijkheid uit en geven je het gevoel alsof je een schilderij binnenloopt. Laat je verrassen door de diversiteit aan schoonheid van de natuur en slenter door de kleurrijke straatjes waar zich een van de meest bijzondere markten ter wereld bevindt.

7. Marche aux Puces vlak bij Parijs

Parijs is de stad van de mode. En dat niet alleen, want het is ook een plek waar antieke en moderne architectuur een prachtige combinatie vormen. De romantiek wordt versterkt door de historische sfeer die er hangt. Parijs is de plek van diversiteit en heeft voor iedere bezoeker genoeg te bieden. Er zijn talloze markten die ieder een eigen sfeer en vorm hebben. In de ene straat vind je kraampjes met het beste eten en drinken en op de andere markt luxe kledingmerken. Net buiten deze prachtige stad bevindt zich een bijzondere markt. Antiek, antiek en nog meer antiek.

 

In het dorpje Saint Ouen vullen ieder weekend een aantal kraampjes de straten van Marché aux Puces. De mooiste kledingmerken, meest bijzondere kunstwerken en natuurlijk prachtige verhalen achter het product is wat je hier zult treffen.