Skip to navigation Skip to main content
Madeira klif
© Spalder Media Group
Portugal

Vakantie in Madeira

Madeira

  • Ongerepte en unieke natuur
  • Spot walvissen of dolfijnen met een boottocht
  • Bezoek bezienswaardigheden in de hoofdstad

Madeira is een eiland voor de kust van Afrika in de Atlantische Oceaan. Het is een autonome regio van Portugal. Tot deze regio behoren nog drie andere eilanden waaronder Porto Santo. Het eiland is ontstaan uit vulkanische activiteit en heeft geen stranden. Hierdoor is het een rustig eiland zonder massatoerisme. Het eiland staat bekend als ideale bestemming voor een vakantie voor liefhebbers van natuur en wandelen.

Wandel door de natuur van het bloemeneiland

Madeira is een eiland dat bekend staat om de bloemrijke natuur en de rust. Er is geen massatoerisme en het is een uitstekende bestemming voor een vakantie die je grotendeels wandelend door wilt brengen. Je geniet hier volop als je houdt van natuur.

Fotogalerij van Madeira

Madeira-1
© Spalder Media Group
Madeira-2
© Spalder Media Group
Madeira-4
© Spalder Media Group
Madeira-5
© Spalder Media Group

Bezienswaardigheden op Madeira

De meeste bezienswaardigheden op Madeira vind je in de hoofdstad Funchal. Je kunt in deze stad wandelen door het oude centrum en de kerk of kathedraal bezichtigen. Deze gebouwen staan beide bekend om het houtsnijwerk. Vanuit de stad kun je ook het Monte-paleis met botanische tuin bezoeken. Je wandelt omhoog en kunt met een unieke slee weer naar beneden. Over het hele eiland kun je tijdens je vakantie wandelen langs eeuwenoude irrigatiekanaaltjes (levada). Dit zijn uniek kanaaltjes die de wijngaarden irrigeren en bezienswaardig op zich.

Wat te doen op Madeira

Madeira leent zich voor het wandelen. Je wandelt op het eiland vrijwel altijd over wandelpaden door ongerepte natuur. Tijdens een van je wandelingen door de natuur op vakantie zie je vaak ook veel bloemen. Je kunt wandelroutes lopen langs de levada of naar het hoogste punt van het eiland: Pico Ruivo. Vanaf de top op een hoogte van 1861 meter geniet je van een prachtig uitzicht. Bij Porto Moniz kun je zwemmen in vulkanische baden. 

Maak een boottocht

Je kunt vanuit de hoofdstad Funchal ook een boottocht maken om dolfijnen en walvissen te spotten tijdens je vakantie. Op het meest zuidelijke punt van Madeira staat het 15 meter hoge Christusbeeld Cristo Rei. Je kunt op het eiland ook de steilste kabelbaan van de Europa je omhoog laten voeren. Zo kun je naar een afgelegen kiezelstrand waar je weinig mensen tegenkomt.

Maak een boottocht op Madeira en spot dolfijnen
Spalder Media Group