Skip to navigation Skip to main content
Amalfikust
© Pixabay
Italië

Vakantie in Campania

  • Het 'gelukkige land'
  • Bekend van de populaire Amalfikust en Pompeii
  • Ontdek de prachtige eilanden Capri en Ischia

Campania, of in het Nederlands gezegd Campanië, is een regio in het zuiden van Italië. De naam van de regio is te danken aan de naam die de Romeinen deze plek ooit gegeven hebben, 'Campania Felix', wat voor het 'gelukkig land' staat. Vandaag de dag is Campania een populaire regio voor een vakantie in Italië. Hier vind je namelijk de beroemde Amalfikust met schitterende bestemmingen als Positano, Sorrento en de hoofdstad Napels. En ken je de eilanden Capri en Ischia al?

De mooiste plekken in Campania

Jaar in jaar uit reizen veel vakantiegangers af naar Campania voor een vakantie in deze zuidelijke Italiaanse regio. En dat is niet voor niets! De Amalfikust valt onder de meest populaire bestemmingen in Italië. Deze kuststrook bestaat uit historische, kleurrijke huisjes gebouwd op hoge kliffen die over de zee uitkijken. Mooie plekken die je wilt noteren zijn Piano di Sorrento, Positano, Amalfi en Vietri sul Mare. Dat de Amalfikust zo prachtig is, is opgemerkt: sinds 1997 is dit zelfs onderdeel van UNESCO Werelderfgoed. Overigens stoppen de mooie plekken in Campania niet bij bij deze kuststrook. Ook de eilanden Ischia, Capri en Procida in de baai van Napels zijn meer dan de moeite van het ontdekken waard. 

Accommodaties bij reispartners in Campania

Talrijke bezienswaardigheden

Een vakantie in Campania staat voor het bezoeken van talrijke bezienswaardigheden. Naast de vele schilderachtige steden en dorpen, kent de regio heel veel historische plekken. Het wereldberoemde Pompeii is hier bijvoorbeeld te vinden, de antieke Romeinse stad die destijds is verwoest door een vulkaanuitbarsting. Ook Herculaneum ligt hier en is eveneens de moeite waard. Een andere bezienswaardigheid dat op slechts een paar kilometer van Napels ligt, is het Koninklijke Paleis van Caserta. Dit gigantische paleis bestaat uit maar liefst 1200 kamers en herbergt een berg aan Italiaanse geschiedenis.