Skip to navigation Skip to main content
Harrods
© Spalder Media Group
Groot-Brittannië

Vakantie in London

London

  • Politieke en economische centrum van het Verenigd Koninkrijk en het Britse Rijk
  • Indrukwekkende geschiedenis
  • Veelzijdig, modern en toch authentiek

London is de hoofdstad én grootste stad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Gelegen in het zuidoosten van het land, huisvest de stad momenteel bijna negen miljoen mensen, wat het tevens een van de grootste steden van Europa maakt. Londen is onverminderd populair onder Nederlandse toeristen vanwege de bereikbaarheid met het vliegtuig en de trein. Bovendien is er in de stad enorm veel te zien, doen en beleven. De stad kent daarnaast een indrukwekkende geschiedenis.

Een korte geschiedenis van London

De lange en indrukwekkende geschiedenis van de stad gaat zo’n tweeduizend jaar terug. Dat maakt London een van de oudste steden in West-Europa! De naam van de stad komt van het Romeinse Londinium. Tijdens de middeleeuwen groeide de stad verder tot het centrum van het land. In deze tijd verrezen belangrijke en herkenbare bouwwerken, zoals de Westminster Abbey en de Tower of London. De volgende eeuwen stonden in het teken van economische welvaart en de positionering als zetel van het Britse Rijk.

Fotogalerij van London

Notting Hill
© Spalder Media Group
Carnaby
© Spalder Media Group
Ontbijt met uitzicht op London
© Spalder Media Group
Harrods
© Spalder Media Group

Londonse architectuur

Een trip naar London is ondanks het grote aantal historische gebouwen niet altijd een wandeling door een openluchtmuseum. De stad weet namelijk nieuwe trends in architectuur en kunst constant te omarmen zonder zijn Britse identiteit te verliezen. Het is dan ook niet gek dat Londen een van de meest populaire steden ter wereld is voor toeristen: er is simpelweg voor ieder wat wils.

Zeker doen in London

Natuurlijk zijn er een paar dingen die je in London gewoon even gezien moet hebben. De Tower Bridge is een van de beroemdste bruggen ter wereld. De aangrenzende Tower of London neemt je mee in historisch London. Hier kan je onder andere de kroonjuwelen bewonderen. Om nog even in royale sferen te blijven, bezoek je tevens de Westminster Abbey, House of Parliament met zijn bekende Big Ben en Buckingham Palace, het paleis van de koning van het Verenigd Koninkrijk.