Skip to navigation Skip to main content
Rome (14)
Italië

Vakantie in Rome

Rome

  • Groot aantal cultuurhistorische bezienswaardigheden
  • Bezienswaardigheden op de voet te verkennen
  • Muziek in restaurants, cafés en op straat

Rome is de hoofdstad en de grootste stad van Italië. Het is het bestuurlijk centrum van de metropoolregio en de regio Lazio. Rome is een bruisende stad met een rijke historie. Al sinds het Romeinse Rijk staat de stad bekend als een hoofdstad. Het ontbreekt er niet aan cultuur en is vooral populair als bestemming voor een vakantie onder de liefhebbers van de oude Romeinse cultuur. Ook reizigers die werelderfgoed willen bezoeken, hebben Rome hoog op hun lijstje staan.

Rijke historie ontdekken met een sprankelende avond

Rome biedt je de mogelijkheid om in een klein gebied veel aspecten van een rijke geschiedenis te ontdekken. Er zijn veel bezienswaardigheden die stammen uit de Romeinse tijd. Het is een stad met voldoende bekijks voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis, terwijl er ook in de avond en de nacht voldoende te beleven is.

Fotogalerij van Rome

Rome (1)
© Spalder Media Group
Rome (3)
© Spalder Media Group
Rome (4)
© Spalder Media Group
Rome (5)
© Spalder Media Group

Bezienswaardigheden in Rome

Rome is een stad vol met historische monumenten en bezienswaardigheden. Veel bezoekers van de stad gaan op vakantie in Rome om de meest beroemde bezienswaardigheden te bekijken. De meest bezochte bezienswaardigheden van Rome zijn het Colosseum en de Trevifontein. Veel mensen gooien een muntje in de fontein, zodat ze ooit weer terugkeren naar deze stad. De liefhebbers van de oude Romeinse cultuur slaan het Pantheon en de opgravingen van het Forum Romanum niet over. De stad heeft ook een aantal beroemde pleinen zoals het Piazza Navona en het Piazza di Spagna onder aan de Spaanse Trappen.

Wat te doen in Rome?

Als je op vakantie gaat naar Rome, wil je vaak alle historische bezienswaardigheden zien. Maar er is verder nog meer te beleven in de hoofdstad van Italië. In de avonden leven de restaurants en andere horecagelegenheden op. Je kunt heerlijk genieten van authentiek Italiaans eten. Slenter in de avonden door volkswijk Trastevere waar je vele restaurants en oude middeleeuwse huisjes tegenkomt. De actievelingen op vakantie kunnen hardlopen of wandelen in het mooiste en grootste park van de stad: Villa Borghese.