Skip to navigation Skip to main content
Lefkada
© GNTO, G. Filippini
Griekenland

Vakantie in Griekse Eilanden

  • Zo'n 6000 eilanden in totaal
  • Kreta als grootste eiland
  • Charmante stadjes, turquoiseblauwe wateren en heerlijk eten

Er zijn maar liefst rond de 6000 eilanden die tot Griekenland behoren. Deze kunnen worden onderverdeeld in verschillende eilandgroepen. De Cycladen, Ionische eilanden, Egeïsche eilanden, de Sporaden, Argo-Saronische eilanden, de Dodecanese eilanden, Kreta en Evia: ze hebben allemaal hun eigen charme. Van populaire bestemmingen als Santorini en Mykonos tot de wat kleinere pareltjes zoals de eilanden uit de film Mamma Mia (Skopelos, Skiathos en Alonissos), de Griekse eilanden zijn een fantastische bestemming voor een vakantie.

De mooiste Griekse eilanden

Dat er jaar in jaar uit veel toeristen op vakantie naar de Griekse eilanden gaan, is niet zo gek. Je vindt er heerlijke zandstranden met azuurblauwe zee, ongelooflijk veel cultuur, lekker eten, pittoreske dorpjes en heel veel geschiedenis. Kreta is het grootste eiland van allemaal en is ontzettend populair. Andere mooie Griekse eilanden die vakantiegangers van over de hele wereld weten te trekken zijn Santorini, Mykonos, Corfu, Zakynthos, Rhodos en Kos. Maar daar blijft het niet bij. Met zo'n 6000 eilanden telt Griekenland heel veel mooie bestemmingen waar je ongetwijfeld een heerlijke vakantie zult beleven. 

Accommodaties bij reispartners in Griekse Eilanden

Onbekende parels

Naast de bekende eilanden kent de Griekse kust ook heel veel kleinere, wat onbekendere parels. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van Kythira of Skiathos? Denk aan weinig massatoerisme en felblauw water! Of breng een bezoek aan Symi, een heel fotogeniek klein eiland. Bekijk ook de vulkanische activiteiten op Nisyros en ontdek de strandjes op Tilos. Echter hebben veel van deze kleinere onbekende Griekse eilanden geen eigen vliegveld, maar vallen ze te ontdekken per boot vanaf een groter eiland. Ook leuk: ga eilandhoppen op vakantie in Griekenland!