Skip to navigation Skip to main content
Positano Campania
© Unsplash
Italië

Vakantie in Positano

Positano

  • Verticale stad met ontelbare steile trappen
  • Diverse kleine uitstapjes mogelijk in een dag
  • Verschillende kiezelstranden

Positano is een gemeente aan de Amalfikust en wordt gekenmerkt door de gelijknamige stad. De stad is een van de eerste plaatsen die rondreizigers in Italië bezoeken wanneer ze de Amalfikust langsrijden op vakantie. Het is een bekende badplaats in de regio Campanië. Je vindt hier diverse kiezelstranden waarvoor je trappen met een aanzienlijk aantal treden moet trotseren.

Bezienswaardigheden in Positano

Positano is een stad en badplaats die meer verticaal dan horizontaal is gebouwd. De straatjes en steegjes kenmerken zich door de vele steile trappen die aanvoelen als ladders. Veel bezienswaardigheden zijn daarom het best te voet te verkennen. Zo kun je omhoog klimmen tot je boven de gele kerk van Santa Maria Assunta uitkomt. Deze kerk heeft een gele koepel en biedt de mogelijkheid om op vakantie de Zwarte Madonna te bekijken.

Fotogalerij van Positano

Strand Positano
© Unsplash
Kano Positano
© Unsplash
Positano by night
© Unsplash
Positano
© Unsplash
Positano Campania
© Unsplash

Wat te doen in Positano

Verder kun je tijdens je vakantie diverse boottochtjes ondernemen binnen de gemeente Positano in Campanië. Zo kun je met een kort boottochtje naar de Grotta di Smeraldo. Dit is een zeegrot met helder en blauw water. Een andere boottocht vanaf Positano voert je naar de drie eilanden wat de woonplaats van de Sirenen zou zijn geweest. Deze eilanden zijn in privébezit, maar wel te bezoeken. Binnen de gemeente kun je ook een wandeling maken naar het gehucht Montepertuso. Tijdens een wandeling naar deze bestemming kun je het gebergte verkennen.

Verschillende stranden en rust in de avond

Een vakantie in Positano in Campanië is niet compleet zonder een bezoek aan het strand. Genieten van het strand en de zee is hier een van de populairste activiteiten. Er zijn diverse prachtige kiezelstranden om uit te kiezen. Veel van de rustigere stranden vragen wel dat je honderden traptreden trotseert. In de avond kun je genieten van een rustiger Positano. Het uitzicht verandert door de lichtjes volledig.