Skip to navigation Skip to main content
Fietsen Mallorca

Fietsvakantie

Fietsen op vakantie is erg populair want zeg nou zelf, een fiets meenemen op vakantie zorgt voor heel veel vrijheid. Er zijn veel verschillende soorten fietsvakanties, je kunt bijvoorbeeld je fiets mee nemen naar je vakantiebestemming, maar je kunt ook naar je vakantiebestemming toe fietsen. Kortom, veel mogelijkheden voor een fietsvakantie. We hebben een aantal soorten voor je op een rijtje gezet met een aantal tips.

Fiets mee op vakantie

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, kun je gemakkelijk een fietsendrager huren of aanschaffen om de fiets mee naar de vakantiebestemming te vervoeren. Deze zijn er niet alleen voor de auto, maar ook voor een caravan of camper. Het meenemen van een fiets naar je vakantiebestemming kent veel voordelen. Je kunt gemakkelijk over de camping fietsen, boodschappen doen of de omliggende dorpjes verkennen. Je hebt daarnaast de vrijheid om op ieder gewenst moment te stoppen voor een foto of bezichtiging van een dorpje.

Er zijn op iedere vakantiebestemming genoeg fietsroutes te fietsen variërend in kilometers. Daarnaast zijn er ook speciale fietsbestemmingen.

Op fietsvakantie

Naast vakanties waarbij je de fiets meeneemt op een fietsendrager achter de auto, camper of caravan kun je er ook voor kiezen om geheel met de fiets op vakantie te gaan. Ga je daarvoor, dan is het verstandig om vooraf een plan te maken over de route en het aantal kilometers dat je van plan bent te fietsen per dag. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je tijdens zo’n vakantie niet teveel bagage mee neemt. Je hebt beperkt ruimte in je fietstassen en daarnaast fietst het een stuk fijner als je niet zo zwaar beladen bent.

 

Tip 1: Uiteraard kun je onderweg een hoop spullen aanschaffen. Toch is het verstandig om spullen zoals fietsgereedschap, een bandenplak zetje, een pomp en kleding voor ieder weertype wel mee te nemen. Uiteraard kun je nog completere lijsten online vinden.

 

Tip 2: Let daarnaast op je voeding, ook tijdens de reis. Als je veel kilometers op de fiets aflegt per dag, dan is het zaak dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt bij de verbranding, zoals eiwitten en kolhydraten.

Vliegen en fietsen

Je kunt er ook voor kiezen om het eerste gedeelte van je reis af te leggen met het vliegtuig. Je kunt tegenwoordig je fiets ook meenemen het vliegtuig in. Uiteraard zijn hier wel speciale voorwaarden aan verbonden, die bij iedere maatschappij anders zijn. Je kunt je fiets vervoeren in een speciale doos die je op de luchthaven kunt aanschaffen. Vergeet niet je gereedschapszetje  mee te nemen, want je moet de fiets wel uit elkaar schroeven.

Fietsen op vakantie

Natuurlijk kun je ook een dag een fiets huren tijdens je vakantie. Er zijn verschillende soorten fietsen en fietstochten te maken op de plaats van jouw bestemming. Ga bijvoorbeeld mountainbiken door de bossen en bergen, of ga fatbiken in de sneeuw. Dat laatste is een speciale fiets op dikke banden met veel profiel, waarmee je door de sneeuw kunt fietsen.

Bestemmingen voor een fietsvakantie