Skip to navigation Skip to main content
Landschap Azoren
© Unsplash
Portugal

Vakantie in Azoren

Azoren

  • Veel ongerepte natuur
  • Rust en geen massatoerisme
  • Kleine plaatsjes en veel wandelpaden

De Azoren zijn een aantal eilanden die een archipel vormen in Portugal. Het is een autonome regio en de eilanden liggen ver uit de kust van het land in de Atlantische Oceaan. De archipel bestaat uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. De meeste mensen die een op vakantie naar de archipel gaan bezoeken de bewoonde eilanden. Deze eilanden hebben nog veel ongerepte natuur en bieden vooral voor wandelaars prachtige omgevingen.

Eindeloos wandelen in ongerepte en unieke natuur

De Azoren worden ook wel een paradijs genoemd. Een paradijs zijn deze eilanden zeker voor liefhebbers van natuur en wandelen. Er zijn ook stranden, deze zijn vaak zwart, maar door het klimaat kan het vaak te fris zijn voor een vakantie op het strand. Dit zorgt wel voor ideale temperaturen om zelf de natuur te ontdekken.

Fotogalerij van Azoren

Kliffen Azoren
© Unsplash
Bergen Azoren
© Unsplash
Kratermeer Azoren
© Unsplash
Azoren
© Unsplash

Bezienswaardigheden op de Azoren

Op bijna ieder eiland van de Azoren vind je wel plaatsjes met bezienswaardigheden. Zo vind je in de plaats Ponta Delgada op het eiland São Miguel een imposante kerk en bestrating met mozaïek. In het dorp Anjos op het eiland Santa Maria kun je tijdens je vakantie het São Brás Fort met museum bekijken. Verder heeft ieder bewoond eiland van deze regio unieke plaatsjes met een prettige sfeer. De beste bezienswaardigheden bestaan in deze regio uit de natuur. Alle eilanden zijn ontstaan vanuit vulkanische activiteit. Actief zijn de vulkanen niet meer, maar de kraters en bergen zijn zeker het bekijken waard. De grootste krater Sete Cidades vind je op het eiland São Miguel. 

Wat te doen op de Azoren

De Azoren zijn prachtige eilanden voor wandelliefhebbers. De combinatie van ongerepte natuur met veel wandelpaden bieden je tijdens je vakantie eindeloos wandelplezier. De eilanden zijn niet ontdekt door het massatoerisme en voornamelijk rustig. Je komt hier dus voor de rust en de natuur. Je kunt een van 60 officiële wandelroutes lopen. Ook is het mogelijk om veel van de grotere eilanden met de auto te ontdekken. In de lente en zomer zul je in plaats van bomen veel bloemen zien, met name de hortensia.

Mozaïek op Ponta Delgada
Spalder Media Group