Skip to navigation Skip to main content
Panorama Berlijn
© visitberlin, Wolfgang Scholvien
Duitsland

Vakantie in Berlijn

Berlijn

  • Kunst, historie en hippe winkels
  • Talloze bezienswaardigheden
  • Uitbundig nachtleven

Of je nu een liefhebber bent van kunst en geschiedenis, een echte shopaholic of een clubganger, tijdens een vakantie in metropool Berlijn kan het allemaal. Deze Duitse hoofdstad in de regio Brandenburg is beroemd vanwege het nachtleven, maar ook om de roerige geschiedenis. Tegenwoordig is Berlijn een populaire stedentripbestemming en dat is met zoveel bezienswaardigheden niet voor niets.

De meest populaire bezienswaardigheden in Berlijn

Wanneer je op vakantie gaat naar Berlijn hoef je je geen seconde te vervelen. De stad staat bol van bezienswaardigheden en je komt continu ogen en oren tekort. Een aantal gebouwen die je niet mag missen zijn de Reichstag, de Brandenburger Tor, de Fernsehturm en Checkpoint Charlie. Ook het Holocaust Memorial is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Wanneer je de stad van boven wil zien, moet je de imposante Berliner Dom beklimmen. Eenmaal boven geniet je van een prachtig 360-graden uitzicht over de stad. Waar Berlijn nog meer bekend om staat? Dat is de vele street art die er te vinden is. Een street art tour is een echte aanrader, net als een bezoek aan de East Side Gallery. Dit is het langste en bekendste deel van de Berlijnse muur en staat vol met kleurrijke schilderingen.

Fotogalerij van Berlijn

Kulturelle Mitte Berlin
© visitBerlin, Mo Wüstenhagen
Kulturelle Mitte Berlijn
© visitBerlin, Mo Wüstenhagen
Kulturelle Mitte in Berlijn
© visitBerlin, Mo Wüstenhagen
Oberbaum lente Berlijn
© visitBerlin, Dagmar Schwelle

Winkelen in de hoofdstad van Duitsland

Liefhebbers van shoppen kunnen hun hart ophalen in Berlijn. Een van de leukste winkelstraten is de Kastanienallee, waar je je slag kunt slaan in authentieke winkels en bij lokale ondernemers. Ook moet je hier zeker een bezoekje brengen aan de Prater Biergarten. In Oost-Berlijn is vooral de wijk Mitte een echte aanrader, hier vind je allerlei leuke boetieks. Liever alles in één? Begeef je dan naar het KaDeWe winkelcentrum. Op zondag kun je in Berlijn een aantal gezellige vlooienmarkten bezoeken, zoals de Flohmarkt in het Mauerpark of de Flohmarkt op de Boxhagener Platz.