Skip to navigation Skip to main content
Lavendel Provence
© HOCQUEL A, VPA
Frankrijk

Vakantie in Provence

  • Uitgestrekte lavendelvelden
  • Wijngaarden en Franse rosé
  • Prachtige steden als Nice en Marseille

De Provence is een populair gebied voor een vakantie in Frankrijk onder veel vakantiegangers. Het gebied ligt in het zuiden van het land en is onderdeel van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Je kunt deze bestemming kennen van de uitgestrekte lavendelvelden, wijngaarden, en grote, prachtige steden zoals Marseille en Nice. De Provence is niet voor niets een geliefde vakantieplek!

Lavendel en wijn uit de Provence

Iets dat ontzettend kenmerkend is voor de Provence, zijn de langgerekte paarskleurige velden. Lavendel is het symbool van de Franse regio en je vindt dan ook naast prachtige lavendelvelden heel veel producten waar lavendel in verwerkt is. Denk aan olie, kaarsen en boeketten. Niet alleen de paarse bloem is overigens kenmerkend voor de regio, ook de wijnproductie is dat. De Provence is misschien wel de grootste roséwijnproducent ter wereld. Je vindt dan ook schitterende wijngaarden in dit gebied. De wijnproductie gaat tot ver terug: al in de tijd van de Grieken werden de eerste wijnranken geplant. Tussen al deze mooie wijn- en lavendelvelden liggen bovendien prachtige steden en dorpen, soms nog met een middeleeuws karakter.

Accommodaties bij reispartners in Provence

Wat te doen in de Provence?

 

1. Ontdek Marseille

Het is een van de oudste steden van Europa en de oudste stad van Frankrijk, Marseille. Historie is hier dan in overvloed. Een geschiedenis die zes eeuwen voor de jaartelling teruggaat, schuilt hier achter de architectuur, kunst en indeling van de stad. Geniet van een tijdloze charme. Slenter een tijdje door de straten en bezoek de parken, bouwwerken en talloze standbeelden die de stad vormen tot een historische parel. Combineer de cultuur en geschiedenis met moderne ontwikkelingen. Struin door de grote winkelstraten en geniet van hedendaagse gemakken. Ontdek de culinaire tradities en laat je smaakpapillen verassen door eeuwenoude recepten uit de regio. Wanneer de avonduren naderen, komt de stad tot leven. De uitgaansgelegenheden, concertzalen en cafés zorgen voor veel vermaak. Wil je juist ontsnappen aan de drukte? Doe dit door een romantische, sfeervolle en rustgevende strandwandeling te maken.

2. Laat je verrassen door de schoonheid van Arles 

De Provence heeft een rijke geschiedenis en die is op veel plekken nog goed te zien. Zo ook in Arles, een historisch plaatsje dat goed intact gehouden wordt door de bevolking. Het historische verleden wordt nog zo goed mogelijk naar voren brengt in de moderne tijd van nu. In Arles vind je veel Romeinse invloeden. Zo heb je het Romeins amfitheater dat zeker een bezoek waard is. Waar Arles echt bekend om geworden is? Onze eigen Vincent van Gogh heeft hier voor korte tijd gewoond en haalde zijn inspiratie uit de schoonheid van dit plaatsje. Binnen één jaar heeft van Gogh zijn stempel nagelaten. Maak een korte wandeling door Arles en bezoek de thermen van Constantin, het antieke theater en natuurlijk het Romeins amfitheater.

3.  Sportief langs of over Gorges du Verdon

In een veelzijdige natuur als deze kunnen vaak verschillende sportieve activiteiten ondernomen worden. Zo ook bij de Gorges du Verdon, ook wel bekend als de Grand Canyon du Verdon. Deze kloof bevindt zich op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence. Het is met een lengte van 25 kilometer de op één na grootste kloof in Europa. De ruige kant van deze kloof is werkelijk prachtig en het verkennen zonder twijfel waard. Doe dit door een wandeling langs het water te maken of door te kanoën of kajakken. Bewonder de indrukwekkende schoonheid van de Franse Grand Canyon.