Skip to navigation Skip to main content
Kust Schotland
© Unsplash
Groot-Brittannië

Vakantie Groot-Brittannië

  • Engeland, Wales en Schotland
  • Grootste eiland van Europa
  • Natuur, cultuur en tradities

Groot-Brittannië is het hele eiland dat bestaat uit de drie landen Engeland, Schotland en Wales. Het is het gehele vasteland, maar het eiland Ierland (bestaande uit de landen Ierland en Noord-Ierland) behoort hier niet toe. Echter horen de eilandengroepen die rondom dit vasteland liggen, wel tot Groot-Brittannië. Dit zijn de Orkneys Islands, de Shetland Islands en het eiland Wight. Vakantie in Groot-Brittannië kan dus heel divers zijn: ga je naar Engeland, Wales of toch Schotland?

Met een oppervlakte van 209.331 km² is Groot-Brittannië het grootste eiland van Europa. Echter heb je het hier nooit over, want je gaat op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk, toch? Het Verenigd Koninkrijk is alle landen van Groot-Brittannië (Engeland, Schotland en Wales), plus Noord-Ierland. Ingewikkeld, maar onthoud dit: Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en Ierland zijn allemaal afzonderlijke landen. 

Accommodaties bij reispartners in Groot-Brittannië

Bekijk alle bestemmingen in Groot-Brittannië

Waar gaat je vakantie in Groot-Brittannië naartoe? Bekijk hieronder een overzicht van bestemmingen in Groot-Brittannië en vind meer informatie en inspiratie voor je volgende vakantie in het land. Van bekende, populaire bestemmingen, tot bijzondere en minder ontdekte parels. Welke bestemming zet jij op je lijstje?

Waarnaartoe op vakantie in Groot-Brittannië?

Een vakantie bij onze overzeese buren is fantastisch. Ontdek de mooiste steden in Engeland, zoals metropool Londen, Newcastle of Brighton. Of proef de cultuur in Schotland en neem een duik in de geschiedenis in Edinburgh of in de Hooglanden. En geniet van de schitterende natuur van Wales en maak een onvergetelijke rondreis. Dichtbij, maar zo divers. Een echte aanrader!