Skip to navigation Skip to main content
Madeira (1)
© Spalder Media Group
Portugal

Vakantie in Portugese Eilanden

  • Diverse eilanden die bewoond en onbewoond zijn
  • Jaarlijks meer dan een miljoen toeristen
  • Vulkanisch, uniek en schitterend

Portugal beschikt naast het vasteland over twee eilandengroepen: Madeira en de Azoren. Beide unieke bestemmingen voor een vakantie in Portugal! Madeira bestaat uit het gelijknamige eiland met als hoofdstad Funchal en telt ook nog de eilanden Porto Santo, beter bekend als Ilha Dourada (gouden eiland), Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens. Ook de Azoren zijn een archipel in Portugal en worden gevormd door 17 eilanden.

Bewoonde en onbewoonde eilanden

Niet alle Portugese eilanden zijn bewoond. Zo zijn er van de 17 eilanden die behoren tot de Azoren 'slechts' negen bewoond. Ook niet alle eilanden die tot de eilandengroep Madeira behoren zijn bewoond. Je zult geen mensen vinden op Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens. Ook Madeira was oorspronkelijk onbewoond in tijden van ontdekking, maar in de loop van de eeuwen is hier een eigen cultuur ontwikkeld door de Portugezen die zich hier gevestigd hebben. 

Accommodaties bij reispartners in Portugese Eilanden

Indrukwekkende natuur op de Portugese eilanden

Wat een vakantie op de Portugese eilanden tot een echte aanrader maakt, is de indrukwekkende natuur. De Azoren bestaan uit een ongerepte natuur vol groen, prachtige bergsculpturen, helderblauwe wateren, stranden, kratermeren en thermale bronnen. Pure schoonheid waarbij je ogen tekort komt. Maar ook Madeira is een plaatje om te zien. Het bergachtige karakter zorgt voor imposante hoge kliffen en het eiland heeft daardoor niet echt stranden, maar is des te mooier om te wandelen door de unieke natuur. Bovendien vind je er veel exotische bloemen. Zonder twijfel zijn zowel de Azoren als Madeira bijzondere bestemmingen voor een vakantie!