Skip to navigation Skip to main content
Brugge
© Pieter D'Hoop, www.pdsign.be
België

Vakantie in Brugge

Brugge

  • Stad met prachtige architectuur en historie
  • Staat bekend om de lekkere streekbiertjes
  • Idyllische straatjes en grachten

De West-Vlaamse stad Brugge staat bekend om zijn historie. Met geschiedenis die terug gaat tot in de vroege middeleeuwen, vind je hier vandaag de dag nog veel sporen van in de architectuur in de oude binnenstad. Vandaar dat de stad sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Tegenwoordig is Brugge een van de populairste bestemmingen voor een leuke stedentrip in België. Er is in de stad veel te zien en te bezoeken, waardoor je jezelf er prima twee tot drie dagen kan vermaken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een van de mooie kerken of boek een leuke rondvaarttour door de kanalen van de stad.

De bieren van Brugge

Wie Brugge zegt, zegt bier. In de Vlaamse stad stikt het van de bierbrouwerijen, met als bekendste van allemaal Brouwerij De Halve Maan. Dit welbekende streekbiertje wordt hier al gebrouwen sinds de 16e eeuw. Tip: neem deel aan een van de rondleidingen door de huisbrouwerij en leer over het brouwproces en de geschiedenis van De Halve Maan. Naast deze leuke brouwerij zijn er ook nog tal van andere activiteiten gecentreerd rondom bier. Boek bijvoorbeeld een bierproeverij met gids, ga op een terrasje de Brugse Zot en de Straffe Hendrik proeven of bezoek een van de vele bierwinkeltjes verspreid door de stad. Ben je groot bierliefhebber, dan is de Belgische stad Brugge perfect voor een leuke vakantie!

Fotogalerij van Brugge

Gruuthusemuseum Bruges
© Visit Flanders, Sarah Bauwens
Bruges
© Visit Flanders
A Day In Bruges Evening
© Visit Flanders
A Day In Bruges The Canals
© Visit Flanders
Brugge
© Pieter D'Hoop, www.pdsign.be

Bezienswaardigheden in Brugge

Brugge telt enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Vlaanderen. De stad loopt over van de historische gebouwen en sprookjesachtige kanalen. Wil je wat meer ontdekken over de historie van de stad? Bezoek dan bijvoorbeeld het 83 meter hoge Belfort. Deze kerk is te vinden op de Grote Markt en biedt vanaf de top een prachtig uitzicht over de stad. Verder terug in de geschiedenis is het Historium museum. Dit museum neem je mee in de geschiedenis van Brugge, de Gouden Eeuw en weet het op een prachtige creatieve wijze te verwerken in een interactief verhaal. Leuk voor jong én oud! Andere gebouwen met veel historie betreffen het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwkerk en het Heilig-Bloedbasiliek.