Skip to navigation Skip to main content
Acropolis
© Spalder Media Group
Griekenland

Vakantie Griekenland

  • Schitterende eilanden
  • Eeuwenoude geschiedenis
  • Azuurblauwe zee en prachtige baaitjes

Griekenland is gelegen in het zuidoosten van Europa. Het vaste land grenst aan Albanië, Macedonië, Turkije, Bulgarije en de wateren van de Ionische zee, de Egeïsche zee en de Middellandse zee. Het klimaat is mediterraans met warme, droge zomers en zachte winters. Toch kan het in de wintermaanden op sommige plekken flink afkoelen en kun je er zelfs skiën. Het land is ontzettend populair als vakantiebestemming en als je er eenmaal bent geweest, begrijp je waarom. Griekenland heeft werkelijk voor iedere toerist wel iets te bieden. Of je met een groep jongeren, de familie, het gezin, met de kinderen of met je partner gaat, je zult er een fantastische vakantie beleven. 

Griekenland is een land vol historie. De eerste sporen van beschaving zijn zo’n 6000 jaar oud. Van al die overblijfselen vind je nog veel sporen terug die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De Grieken zijn gastvrij, behulpzaam en vriendelijk. Je kunt er lekker eten, wijntjes drinken en veel gezellige momenten beleven. Ontwijk de drukte en trek je terug in het echte, niet-toeristische Griekenland.

Bekijk alle bestemmingen in Griekenland

Waar gaat je vakantie in Griekenland naartoe? Bekijk hieronder een overzicht van bestemmingen in Griekenland en vind meer informatie en inspiratie voor je volgende vakantie in het land. Van bekende, populaire bestemmingen, tot bijzondere en minder ontdekte parels. Welke bestemming zet jij op je lijstje?