Skip to navigation Skip to main content
Madrid
© Pixabay
Spanje

Vakantie in Madrid

Madrid

  • Het grootste koninklijke paleis ter wereld
  • Proef de sfeer op een terrasje of op een markt
  • Veel winkels en eindeloos shopplezier

Madrid is de hoofdstad en de grootste stad van Spanje. De stad ligt midden in het land op de Spaanse Hoogvlakte. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, maar is ook modern. Je kunt tijdens je vakantie in deze stad de sfeer proeven van Spanje op de vele pleinen en in de vele parken. Uiteraard kun je ook lokale markten en authentieke restaurants en cafés bezoeken.

Diverse activiteiten te beleven in deze grote stad

Madrid is een grote stad en je kunt er veel beleven. Ervaar de rijke historie van de stad door de bezienswaardigheden te bezoeken tijdens je vakantie. Kies er daarnaast voor om te shoppen of voor een rondleiding door het voetbalstadion. Proef de sfeer van de Spaanse stad in het oude centrum en pak een terrasje.

Fotogalerij van Madrid

Madrid
© Pixabay
Madrid Cultuur
© Pixabay
Madrid Straten
© Pixabay
Madrid Monumenten
© Pixabay

Bezienswaardigheden in Madrid

In de koninklijke hoofdstad van Spanje, Madrid, is de belangrijkste bezienswaardigheid het nationaal paleis. Het werd gebouwd in opdracht van koning Filips V en is met 3400 kamers het grootste koninklijke paleis ter wereld. Je kunt tijdens je vakantie ook door de tuinen van het paleis wandelen. Op het Plaza Cibeles kun je een prachtige fontein met standbeeld van de godin van de vruchtbaarheid bezichtigen. De kathedraal van de stad is ook indrukwekkend. Het gebouw is pas in de jaren negentig geopend, waardoor het nog in uitstekende staat verkeert.

Wat te doen in Madrid

In de grote stad Madrid valt veel te beleven. In de oude stad kun je diverse winkeltjes, restaurants en barretjes bezoeken. In dit oude deel van de stad kun je luisteren naar de straatmuzikanten of een terrasje pakken op het Plaza Mayor. Je ontsnapt aan de drukte met een wandeling door het Retiro Park. Of je zoekt de drukte juist op bij de Vlooienmarkt El Rastro. Je kunt tijdens je vakantie uitstekend shoppen op de Gran Vía of een van de vele zijstraatjes met kleinere winkels. Je kunt ook een rondleiding boeken bij het Voetbalstadion Real Madrid.