Skip to navigation Skip to main content
Rothenburg Ploenlein
© erlebe.bayern, Angelika Jakob
Duitsland

Vakantie in Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber

  • Kleurrijke vakwerkhuizen
  • Sprookjesachtig centrum
  • Veel historische bezienswaardigheden

Wanneer je Rothenburg ob der Tauber bezoekt, lijkt het net alsof je een sprookjesachtige ansichtkaart in stapt. Het kleine stadje ligt in Beieren vlak aan de Romantische Strasse en is een populaire bestemming tijdens een vakantie in Duitsland. Ondanks dat het helemaal niet heel groot is, kun je er met gemak een volle dag rondstruinen en de historische bezienswaardigheden bewonderen.

Wat te doen in Rothenburg ob der Tauber

De meest populaire plek in Rothenburg ob der Tauber is het Plönplein. Dit pleintje met klinkerstraat, twee torens en een gekleurd vakwerkhuis is ontzettend fotogeniek en daarmee een echte Instagram-sensatie. Bezoek het plein ’s morgens vroeg om daarmee de meeste toeristen te ontwijken. Ook een wandeling over de stadsmuren moet zeker op de planning staan. Je kunt de stadsmuur op verschillende plekken betreden en de wandeling is in totaal ongeveer drie kilometer lang. Het stadje kent zes prachtige stadspoorten met prachtige lijsten en ook de verschillende stadstorens zijn het bekijken waard. De mooiste straat van Rothenburg ob der Tauber is misschien wel de Schmiedgasse, die van het Plönplein naar de Marktplatz loopt.

Fotogalerij van Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg Ploenlein
© erlebe.bayern, Angelika Jakob
Rothenburg
© erlebe.bayern, Angelika Jakob
Rothenburg muur
© erlebe.bayern, Angelika Jakob
Rothenburg ob der Tauer
© erlebe.bayern, Angelika Jakob
Stadsmuur Rothenburg
© erlebe.bayern, Angelika Jakob

Musea en schneeballen

Rothenburg ob der Tauber kent een aantal leuke musea. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Handwerkhaus, waar je je onderdompelt in het leven van de handwerkslieden. Fans van Kerstmis moeten absoluut langs het Weihnachtsmuseum en de Käthe Wohlfahrt winkel, waar je ’s werelds grootste collectie traditioneel Duitse kerstversieringen vindt. Over traditie gesproken, ga wanneer je hier op vakantie bent vooral even langs een bakkerij om de lokale lekkernij te proeven: een schneeball. Dit is een rond gebakje van zanddeeg in de vorm van een sneeuwbal. Ze zijn er met een laagje poedersuiker, maar ook met vullingen zoals chocola of marsepein.