Skip to navigation Skip to main content
Ronda Andalusia
© Junta de Andalucía
Spanje

Vakantie in Ronda

Ronda

  • Midden in het Spaanse achterland
  • Prachtige ligging
  • Direct aan de Tajo kloof

Het idyllisch kleine stadje Ronda is gelegen in het Spaanse Andalusië, midden in de indrukwekkende natuur. Het bijzondere aan Ronda is dat het stadje gesplitst wordt in een nieuw en oud gedeelte door de diepe Tajo kloof en de rivier de Guadalevín. Via een 98 meter hoge brug kun je van de ene naar de andere kant komen. Ronda is een ontzettend sfeervol stadje met een aantal leuke bezienswaardigheden. Een echte aanrader tijdens je vakantie in Andalusië.

Dit mag je niet missen in Ronda

Aan de ene kant van de kloof vind je het oude centrum. Dwaal hier door de straatjes met schattige witte huisjes en strijk neer op een van de gezellige pleintjes. In het nieuwe gedeelte vind je winkelstraten en het sfeervolle Plaza del Socorro. De bekendste bezienswaardigheid van Ronda is natuurlijk de 98 meter hoge brug die dwars over de kloof loopt, Puente Nevo. Deze spectaculaire ligging is van meerdere kanten goed te bekijken, waaronder de Mirador de Aldehuela en de Mirador Puente Nuevo de Ronda. Vanaf het tweede punt kun je ook de kleine waterval beneden bewonderen.

Fotogalerij van Ronda

Ronda Andalusia
© Junta de Andalucía
Cultura Destino Ronda
© Junta de Andalucía
Ronda
© Junta de Andalucía
Ronda wandelen
© Junta de Andalucía

De mooiste uitzichtpunten

Niet alleen Ronda zelf is prachtig, maar ook de omgeving. Vanuit veel punten aan de rand van de stad kijk je zo het heuvelachtige Spaanse achterland in, wat fantastische plaatjes oplevert. Een van die punten is het park Alameda del Tajo, waar je een uitgestrekt balkon vindt. Vooral met zonsondergang is dit een geliefde spot. Ook Mirador de Ronda is zo’n mooie plek waar ver de omgeving in kunt kijken. Grote delen van de stadsmuur van Ronda zijn nog intact en wanneer je daar een wandeling langs maakt, kom je ook op allerlei mooie uitkijkpunten.