Skip to navigation Skip to main content
Florence
© Pixabay
Italië

Vakantie in Florence

Florence

  • Kunst en architectuur uit de renaissance
  • Veel bezienswaardigheden
  • Levendige stad

Florence, door de Italianen zelf Firenze genoemd, ligt in de regio Toscane. Deze Italiaanse stad geniet wereldwijde roem, onder meer dankzij de prachtige architectuur. Tijdens je vakantie in Florence kom je, behalve oude architectuur, ook veel kunst uit de renaissance tegen. De stad is dan ook een prachtige vakantiebestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Het centrum van de renaissance

Florence staat bekend om de architectuur en de kunst uit de renaissance. Gedurende deze periode lieten kunstenaars, architecten en muzikanten zich inspireren door de klassieke oudheid. Volgens sommigen zou de renaissance in Florence begonnen zijn. Het is in ieder geval zeker dat Firenze een belangrijke rol heeft gespeeld in deze periode, en dat is ook vandaag de dag nog goed te zien.

Fotogalerij van Florence

Florence
© Pixabay
Florence (1)
© Spalder Media Group
Uitzicht Florence
© Spalder Media Group
Winkels Florence
© Spalder Media Group

Bezienswaardigheden in Florence

Florence zit vol met bezienswaardigheden. Je vindt er prachtige pleinen, kerken en beelden. Ook zijn er tal van musea in de stad te vinden. Een voorbeeld hiervan is het Uffizi museum. Hier vind je de werken van kunstenaars als Botticelli en Titiaan. Florence staat ook bekend om de kathedraal, Santa Maria del Fiore. Gedurende je bezoek aan de stad is het ook zeker aan te raden om het Pallazo Vecchio te bezoeken. Of wandel over de Ponte Vecchio, een brug met allerlei leuke winkeltjes.

Wat valt er te doen in Florence?

Florence staat voornamelijk bekend om de bezienswaardigheden. Zelfs na enkele dagen in de stad, heb je nog lang niet alles gezien. Dat neemt niet weg dat er in de stad ook veel te doen valt. Wist je dat de koepel van de kathedraal ook te beklimmen valt? Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de stad. In Florence kun je overigens goed shoppen en uiteten. Rondom de drukke stad vind je bovendien een prachtige natuur.