Skip to navigation Skip to main content
Wimmertal
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vakantie Oostenrijk

  • Populair 's winters en 's zomers
  • Prachtige dorpjes en indrukwekkend landschap
  • Ideaal voor een actieve vakantie

Oostenrijk is een van de beste en meest populaire wintersportlanden ter wereld. De Wiener Schnitzel, Kaiserschmarrn, heerlijke pistes en gezellige après-ski zijn factoren die ervoor zorgen dat menig Nederlander ieder jaar naar Oostenrijk op vakantie gaat. Toch is dat niet het enige dat het land te bieden heeft, want ook de muziekgeschiedenis mag niet ontbreken. Oostenrijk heeft veel betekend voor de muziekwereld. De grootste componisten, waaronder Mozart en Beethoven, komen hiervandaan en hebben jaren doorgebracht in het centrum van de muziek: Wenen. Daarnaast kent het land culturele rijkdommen. Oostenrijk is een bijzonder land en heeft voor iedere vakantieganger genoeg te bieden.

Oosterijk is niet alleen fijn voor een wintersportvakantie. Ook ’s zomers kun je je er prima vermaken. De wilde natuur bestaat uit ruige bergtoppen, groene bergweides, koeien, schapen, kleurrijke bloemen en ga zo maar door. Maak prachtige wandel- of fietstochten en neem een frisse duik in de bergmeren. Geniet van de veelzijdige natuur, kom tot rust of beleef een actieve vakantie. Proef de typisch Oostenrijkse smaken in de lokale keuken.

Regio's in Oostenrijk

meer regio's

Bekijk alle bestemmingen in Oostenrijk

Waar gaat je vakantie in Oostenrijk naartoe? Bekijk hieronder een overzicht van bestemmingen in Oostenrijk en vind meer informatie en inspiratie voor je volgende vakantie in het land. Van bekende, populaire bestemmingen, tot bijzondere en minder ontdekte parels. Welke bestemming zet jij op je lijstje?