Skip to navigation Skip to main content
Dunluce Castle
© Unsplash
Noord-Ierland

Vakantie Noord-Ierland

  • Mix van Keltische en Britse invloeden
  • Maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk en Ierland
  • Cultuur en natuur

Noord-Ierland is een regio in het noordoosten van het eiland Ierland en maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk, maar niet van Groot-Britannië. Het is ongeveer 14.000 vierkante kilometer groot en heeft een bevolking van ongeveer 1,8 miljoen mensen. De hoofdstad en grootste stad is Belfast.

Prachtig land in cultuur en natuur

Noord-Ierland heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met een mix van Keltische en Britse invloeden. Het is vooral bekend om zijn prachtige landschap, met glooiende groene heuvels, bergen, meren en kustlijnen. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Giant's Causeway, de Mourne Mountains, de Causeway-kustroute en het Glens of Antrim.

Bekijk alle bestemmingen in Noord-Ierland

Waar gaat je vakantie in Noord-Ierland naartoe? Bekijk hieronder een overzicht van bestemmingen in Noord-Ierland en vind meer informatie en inspiratie voor je volgende vakantie in het land. Van bekende, populaire bestemmingen, tot bijzondere en minder ontdekte parels. Welke bestemming zet jij op je lijstje?

Even over Noord-Ierland

Noord-Ierland heeft een eigen regering en parlement, maar maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk en gebruikt de Britse pond als valuta. Engels is de meest gesproken taal, maar er wordt ook Iers-Gaelisch gesproken in sommige gebieden. Tot slot is Noord-Ierland ook bekend om zijn bijdragen aan de kunsten, literatuur, muziek en sport. Enkele bekende personen uit Noord-Ierland zijn bijvoorbeeld schrijver C.S. Lewis, voetballer George Best en acteur Liam Neeson.