Skip to navigation Skip to main content
Ronda Andalusia
© Junta de Andalucía
Spanje

Vakantie in Andalusië

  • Zonnigste zuiden van Spanje
  • Prachtige steden vol cultuur
  • Talloze bezienswaardigheden en ongerepte natuur

Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Hier vind je prachtige steden met als hoofdstad Sevilla, maar ook schitterende kuststroken, ongerepte natuur en heel veel historie. De regio staat bekend om de vele zonuren en hoge temperaturen, maar wist je dat je hier 's winters ook kunt skiën? Dat maakt Andalusië een ongelooflijk veelzijdige en bijzondere bestemming voor een vakantie in Spanje.

Schitterende steden in Andalusië

Sevilla, Cordoba, Granada of Cádiz, het is maar een greep uit de mooie steden in Andalusië. Deze zuidelijke regio in Spanje barst van de historie en cultuur. De geschiedenis van Andalusië gaat tot ver terug. Eeuwen geleden voerde de islam de boventoon en daarvan zijn nog steeds veel invloeden terug te zien. Bezoek bijvoorbeeld het Alhambra in Granada, een middeleeuws Arabisch fort dat vandaag de dag nog steeds een van de meest prominente bezienswaardigheden in Spanje is. 

Accommodaties bij reispartners in Andalusië

Spaanse natuur

Andalusië is niet alleen de warmste regio van Spanje, maar ook een van de heetste regio's in Europa. Er is een droog en warm klimaat, maar bijzonder genoeg kun je hier ook terecht voor wintersport. Op de hoge pieken van Sierra Nevada liggen 's winters heerlijk geprepareerde pistes om af te dalen tussen prachtige bossen. De natuur in Andalusië is ontzettend divers. Je kunt tijdens je vakantie allerlei mooie natuurparken en verschillende landschappen ontdekken. Voorbeeld is Nationaal Park Doñana, dat uitgeroepen is tot UNESCO Biosfeerreservaat. Ook de kust in Andalusië is uniek te noemen. Over een lengte van 800 km vind je schitterende stranden. Bijvoorbeeld het bekende Málaga aan de Costa del Sol of de baaitjes van Costa Tropical.