Skip to navigation Skip to main content
Eivissa
© Ibiza Travel
Spanje

Vakantie in Balearen

  • Behoren tot de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee
  • Schitterende baaitjes en uitgestrekte zandstranden
  • Ongekend veel uitgaansmogelijkheden

Met baaitjes die tropisch aandoen, fantastische eettentjes, een zowel luxueuze als gemoedelijke sfeer en legendarische feestjes, is het niet voor niets dat de Balearen in Spanje in en in populair zijn voor een vakantie. De Spaanse eilanden in de Middellandse Zee zijn ieder jaar weer favoriet onder vakantiegangers vanwege de veelzijdigheid. Niet alleen de feestganger zoekt Ibiza of Mallorca op, ook de liefhebber van prachtige mediterraanse plekjes is hier op z'n plek. Kende je de eilanden Formentera en Menorca, die ook tot de Balearen in Spanje behoren, trouwens ook al?

Balearen in Spanje: onwijs populair en ontzettend prachtig

Wie denkt dat Balearen in Spanje alleen bestemd zijn voor de feestende vakantieganger, heeft het mis. De Balearen vallen onder de populairste bestemmingen van het Middellandse Zeegebied en wij snappen wel waarom. De eilanden Ibiza, Mallorca, Formentera, Menorca en Cabrera zijn stuk voor stuk prachtig. De eerste twee eilanden zijn veruit het meest bekend en het grootst. Hier kun je idyllische baaitjes vinden met bijna tropische kleuren, pittoreske eettentjes met heerlijke Spaanse tapas en veel gezelligheid. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt, met een verblijf in schitterende resorts en eten in dito restaurants, maar je kunt het ook 'normaal' houden en genieten van de Spaanse lifestyle. Ook de kleinere eilandjes zijn een bezoek waard en perfect voor een dagje uit. 

Accommodaties bij reispartners in Balearen

De mooiste stranden van de Balearen

Ibiza, Mallorca en de kleinere eilandjes kunnen sterk van elkaar verschillen, maar één ding hebben ze gemeen: er zijn waanzinnig mooie strandjes te vinden. Wie op zoek is naar ongerepte baaitjes waar nooit iemand lijkt te zijn geweest, wil zeker op ontdekkingstocht op Menorca of Cabrera gaan. Maar ook tijdens je vakantie op Ibiza of Mallorca zijn er genoeg plekken aan te raden waar je weer opnieuw verliefd wordt. Denk aan Cala d’Hort met uitzicht op Es Vedra of het kleine Cala Llentía op Ibiza. Of Cala Formentor op Mallorca, waar je heerlijk kunt vertoeven en kunt dippen in het turquoiseblauwe water.