Skip to navigation Skip to main content
Antibes stad
© Côte d'Azur France
Frankrijk

Vakantie in Antibes

Antibes

  • Mooie badplaats aan de Côte d’Azur
  • Prachtige bouwwerken uit de 12e en 16e eeuw
  • Knus en sfeervol centrum

Antibes is een stad in het zuidoosten van Frankrijk, gelegen aan de heerlijke Côte d'Azur. Het is een perfecte bestemming voor een afwisselende zomervakantie. De stad staat bekend om zijn prachtige stranden, luxueuze jachthavens en interessante historische bezienswaardigheden. Antibes heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en de sfeer is er heel anders dan het vlakbij gelegen Nice.

Musée Picasso

Kunstliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan het Musée Picasso. Antibes was een inspiratiebron voor talloze schilders, waaronder Pablo Picasso. Het is gevestigd in het Chateau Grimaldi en je vindt er zo’n 200 werken van hem. Picasso woonde zelf in 1946 op het kasteel en heeft zelf werken geschonken aan het museum. Het museum is een must-see en biedt ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad. Ook kun je door de stad heen de verschillende inspiratiebronnen voor de kunstwerken zelf bewonderen.

Fotogalerij van Antibes

Antibes
© Côte d'Azur France
Antibes stad
© Côte d'Azur France
Antibes France
© Côte d'Azur France, Pierre Behar/Christophe Bauthe
Haven Antibes
© Côte d'Azur France, Pierre Behar
Haven van Antibes
© Côte d'Azur France, Soumaya Boussadoun

Wat te doen in Antibes?

Antibes is een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie. Je kunt genieten van het heerlijke mediterrane klimaat, de schitterende stranden en de prachtige kustlijn. Er zijn veel activiteiten te doen, zoals watersporten, genieten van de lokale keuken, winkelen en cultuursnuiven. Antibes is mede bekend om de luxe jachthaven Port Vaubun, waar je je kunt vergapen aan de luxe boten. Ook kun je hier genieten van de lekkerste verse vis. Foodies kunnen hiernaast hun hart ophalen op de Provençaalse markt, die je elke dag op Cours Masséna vindt. Binnen het oude stadscentrum van de stad kun je struinen door middeleeuws ogende straatjes. Antibes is een ontzettend sfeervolle plaats en een populaire bestemming voor bezoekers uit de hele wereld.