Skip to navigation Skip to main content
Stad Valencia
© Spalder Media Group
Spanje

Vakantie in Valencia

Valencia

  • Veel leuke bezienswaardigheden
  • Sfeervolle restaurants, bars en clubs
  • Leuke stad voor jong en oud

Valencia is gelegen aan de Costa del Azahar en is de hoofdstad van zijn gelijknamige provincie. De stad wordt ook vaak geassocieerd met een andere Spaanse regio, Costa Blanca. Samen met het nabijgelegen Alicante is Valencia namelijk de toegangspoort voor deze populaire vakantieregio. Al is dat bij lange na niet alles wat deze Spaanse stad te bieden heeft. Valencia is namelijk ook een populaire bestemming voor stedentrips. Én met reden, want je vindt hier alles wat je van een grote stad verwachten mag. Warm weer, fijne stranden en goede eet- en drinkvoorzieningen.

Bezienswaardigheden in Valencia

Valencia is veel meer dan zee en strand. Deze zonnige bestemming heeft nog veel meer leuke bezienswaardigheden en activiteiten te bieden! Dankzij de rijke geschiedenis vind je in de binnenstad veel oude monumenten. Voornamelijk de spectaculaire kerken domineren het straatbeeld van het centrum. Catedral de Valencia en Parroquia de San Nicolás zijn echt een bezoekje waard! Van héél oud naar hypermoderne architectuur: Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel stad van de Kunsten en de Wetenschap, is ook een must-see. Dit unieke operahuis is een van de meest kenbare bezienswaardigheden van de stad én moet je echt eens gezien hebben!

Fotogalerij van Valencia

Stad Valencia
© Spalder Media Group
Fietsen in Valencia
© Spalder Media Group
Toren Valencia
© Spalder Media Group
Gebouwen Valencia
© Spalder Media Group

Horeca- en uitgaansgelegenheden

Valencia is, zoals de meeste grote steden, voorzien van een enorme variatie aan restaurants. Toch blijft de Spaanse keuken overheersend en tref je hier heel veel tapas-, tortilla- en paellarestaurants. Tip: kies altijd het restaurant uit waar de meeste locals zitten! De wijk Ruzafa is daarvoor echt aan te raden. Je vindt hier niet alleen leuke eettentjes, maar ook sfeervolle terrassen waar je ’s avonds een lekker drankje kunt doen. Ook uitgaan kan in Valencia goed. De gemiddelde discotheek blijft hier tot 7.30 uur open. Genoeg tijd dus om er een goed feestje van te maken!

Valencia pass en de ValenciaCard

Heb je de knoop doorgehakt en is de vakantie naar Valencia geboekt, vergeet dan niet een Valencia pass of een ValenciaCard aan te schaffen. Met de Valencia pass koop je in één keer toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Valencia. Mocht je iets willen bezoeken dat niet bij de kaart hoort, dan krijg je daar 10% korting op. Een andere must have voor je vakantie naar Valencia is de ValenciaCard. Bij de aanschaf van deze kaart kun je gratis met het openbaar vervoer reizen, heb je toegang tot een reeks aan musea en bezienswaardigheden én krijg je bonnen voor een gratis tapas of een glaasje wijn. Het is wel aan te raden deze kaart vooraf via het internet te bestellen, dit is makkelijker en goedkoper.