Skip to navigation Skip to main content
Athene-3
© Spalder Media Group
Griekenland

Vakantie in Athene

Athene

  • Veel overblijfselen uit de klassieke oudheid
  • Moderne en sfeervolle horeca en winkels
  • Veel musea met unieke collecties

Athene is de hoofdstad van Griekenland. Het is de grootste stad van het land en behoort tot de regio Attica. Deze metropool heeft een zeer rijke geschiedenis. Er zijn veel bouwwerken uit de periode van het oude Griekenland. Daarnaast biedt deze grote stad ook veel mogelijkheden om de huidige cultuur te ervaren. Het is een plaats waar oud en nieuw veel samenkomen. Op vakantie kun je hier oude cultuur combineren met moderne voorzieningen en winkels terwijl je door de vele straten wandelt.

Rijke geschiedenis gecombineerd met moderne delen

Athene is een perfecte stad om te bezoeken voor liefhebbers van de cultuur en geschiedenis van het oude Griekenland. Je kunt in deze stad eindeloos overblijfselen van deze tijd bekijken. Verder kun je ook de moderne kant van de stad ervaren en genieten van de luxe van nu tijdens je vakantie.

Fotogalerij van Athene

Athene-1
© Spalder Media Group
Athene-2
© Spalder Media Group
Athene-3
© Spalder Media Group
Athene-4
© Spalder Media Group

Bezienswaardigheden in Athene

In Athene kom je veel bezienswaardigheden tegen. Het is een essentiële bestemming op de vakantie van een liefhebber van de cultuur van het oude Griekenland. In deze stad is de bekendste bezienswaardigheid de Akropolis. Dit is een tafelberg waar de volledige stad omheen is gebouwd. Op de Akropolis vind je het Parthenon. Dit is een grote tempel die gewijd is aan de godin Athena. Naast deze tempel zijn er nog andere gebouwen zoals het Erechtheion, de tempel van Nikè en meer. Door de ligging op 156 meter hoog biedt de Akropolis ook een prachtig uitzicht over de stad.

Wat te doen in Athene?

In Athene kun je de geschiedenis beleven op je vakantie. Zo kun je meer leren over de bezienswaardigheden in de stad in het Nationaal Archeologisch Museum. Dit is een van de meest uitgebreide musea van het land. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Olympisch Stadion. Hier werden de eerste moderne Olympische Spelen gehouden. Het is nog steeds in gebruik, dus je kunt er ook een concert of sportwedstrijd bijwonen. In het centrum van de stad kun je een wandeling maken door de oude stad Plaka. Hier vind je oude straatjes en in het Anafiotika-kwartier de typische witte huisjes met bloemen.