Skip to navigation Skip to main content
Amfitheater Tarragona
© Unsplash
Spanje

Vakantie in Tarragona

Tarragona

  • Romeins amfitheater
  • Ten zuiden van Barcelona
  • Uitzicht over zee

Tarragona is van oorsprong een Romeinse stad op ongeveer één uurtje van Barcelona vandaan. Wanneer je op vakantie bent aan de kust van de Costa Daurada is Tarragona zeker een bezoek waard. Je vindt er overblijfselen uit de Romeinse tijd, leuke winkels en gezellige terrassen. Het is er niet zo druk dus je kunt er heerlijk relaxed rondstruinen.

Bewonder het amfitheater

Aan de rand van Tarragona vind je de overblijfselen van een Romeins amfitheater. Dit oude bouwwerk is in de tweede eeuw voor Christus gebouwd en ligt net buiten de oorspronkelijke stadsmuren. Vroeger konden er wel 15.000 toeschouwers naar gladiatorengevechten kijken. Vandaag de dag kun je het amfitheater bezoeken, maar het is vanwege de ligging ook al mooi om van een afstandje te bekijken. Het ligt namelijk bijna direct aan zee, wat een prachtig plaatje oplevert.

Fotogalerij van Tarragona

Zee Tarragona
© Unsplash
Tarragona stad
© Unsplash
Amfitheater Tarragona
© Unsplash
Straatjes Tarragona
© Unsplash
Tarragona
© Unsplash

Wat te doen in Tarragona

De bekendste straat van Tarragona is de Rambla Nova, een kilometer lange straat dwars door het centrum. Deze straat begint vlak bij het amfitheater, op het Balcó del Mediterrani, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over zee. Ongeveer in het midden van de Rambla Nova vind je het kunstwerk ‘Monumento a los Castellers’, wat een belangrijke traditie uit Catelonië weergeeft, namelijk een menselijke toren. In en rondom de straat vind je verschillende bekende modeketens en lokale winkels. Ook vind je hier vlak bij de Mercat Central de Tarragona, een overdekte markthal met allerlei lokale producten. Op het hoogste punt van de stad bevindt zich de Catedral de Santa Maria, een prachtig bouwwerk uit de 12e eeuw. Hiernaast vind je er een klooster met mooie binnentuin. Lekker eten? Dat kan in een van de vele leuke restaurantjes die je onder andere rondom Plaça de la Font vindt.