Skip to navigation Skip to main content
Gran Canaria
© Unsplash
Spanje

Vakantie in Canarische Eilanden

  • Eilandengroep van 8 eilanden
  • Altijd een heerlijke temperatuur
  • Grote diversiteit tussen de eilanden

De Canarische Eilanden zijn een groep eilanden bestaande uit acht eilanden en behoren tot Spanje. De archipel vormt een eigen regio en ligt een behoorlijk eind van het vasteland vandaan. De Canarische Eilanden zijn ten westen van Marokko gesitueerd en daarom kun je hier het hele jaar door van een aangename temperatuur genieten tijdens je vakantie.

'Het beste klimaat ter wereld'

De eilandengroep promoten zichzelf met 'het beste klimaat ter wereld' en daar is niets aan gelogen. Door de ligging van de Canarische Eilanden, tegenover de westkust van Afrika, geniet je hier 365 dagen per jaar van fijne temperaturen. Het is niet voor niets een populaire vakantiebestemming in de wintermaanden! Van de acht eilanden zijn verreweg Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura het meest populair.

Accommodaties bij reispartners in Canarische Eilanden

Diversiteit tussen de Canarische Eilanden

Naar welke van de Canarische Eilanden je op vakantie gaat, kan een groot verschil maken. Er zit namelijk best een grote diversiteit tussen de verschillende eilanden. Zo bestaat Lanzarote uit veel vulkanen en lavavelden, wat voor bijzondere sculpturen in het landschap zorgt. Op Gran Canaria kun je een verscheidenheid aan landschappen vinden. Duinen, bossen, gouden stranden en bergachtig gebied. Schitterend! Fuerteventura is een ideale bestemming voor iedereen die wil surfen op vakantie.