Skip to navigation Skip to main content
Parijs 20171
Frankrijk

Vakantie in Parijs

Parijs

  • Stad van de liefde
  • Volop kunst en cultuur
  • Walhalla voor shopliefhebbers

Als je één stad ter wereld noemt die iedereen moet bezoeken, dan is het wel Parijs. De stad die bekend staat om de romantiek, vele winkels en verrassende musea is de perfecte bestemming tijdens een onvergetelijke vakantie in Frankrijk. Of het nu je eerste bezoek aan Parijs is of je er al eerder bent geweest, je zult altijd nieuwe dingen ontdekken. Van prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden tot de uitstekende restaurants. 

Bewonder de Sacré-Coeur

De Basiliek van het Heilige Hart, dat is de vertaling van de Sacré-Coeur. Je komt bij deze prachtige witte, marmeren basiliek door in de wijk Montmartre omhoog te lopen. Het is een flinke klim van 237 treden, maar geen nood, je kunt ook kiezen voor een kabeltram. De immense basiliek is gebouwd tussen 1875 en 1914 en werd in 1919 ingewijd. De Sacré-Coeur is gebouwd ter herdenking van de slachtoffers van de Frans-Duitse oorlog. Van binnen én van buiten is de Sacré-Coeur een echte parel. Nog niet moe van de 237 treden? Je kunt er ook voor kiezen om de top van de Sacré-Coeur te beklimmen voor een fenomenaal uitzicht over Parijs.

Fotogalerij van Parijs

Parijs 20123
© Spalder Media Group
Parijs 20124
© Spalder Media Group
Parijs 20125
© Spalder Media Group
Parijs 20126
© Spalder Media Group

Ontdek de mooiste plekken in Parijs

Naast de Sacré-Coeur beschikt Parijs over talloze andere welbekende bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld de wereldberoemde Eiffeltoren, die vooral ’s avonds met haar duizenden knipperende lichtjes een prachtig plaatje is. Of wat dacht je van het Louvre, waar je prachtige kunstwerken kunt bewonderen zoals de Mona Lisa. Een van de beste manieren om de stad te verkennen is door een wandeling te maken. Dwaal door de charmante straatjes, bewonder de prachtige architectuur en slenter langs de Seine. Ook in de avonduren is Parijs magisch. Bijna alle gebouwen zijn prachtig verlicht en in wijken als Le Marais kun je uren rondstruinen. Wedden dat jij ook een beetje verliefd wordt op (of in) de Franse hoofdstad?