Skip to navigation Skip to main content
Lissabon Portugal
Portugal

Vakantie in Lissabon

Lissabon

  • Veel prachtige uitzichten over de stad en de zee
  • Ontdek de stad wandelend of via een van de trams
  • Veel bezienswaardigheden

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en ligt in de regio Vale do Tejo. Het is een historische stad waar ook veel te beleven valt. De stad is gebouwd op zeven heuvels wat ervoor zorgt dat je tijdens een vakantie diverse uitkijkpunten kunt bezoeken. De stad was het vertrekpunt van ontdekkingsreizigers die vanuit deze plaats eilanden en andere continenten wilden ontdekken. In Lissabon kun je kennismaken met diverse aspecten van de Portugese cultuur.

Ontdek de Portugese stad van de ontdekkingsreizen

In Lissabon kun je tijdens je vakantie eindeloos door de prachtige wijken Alfama en Bairro Alto wandelen en genieten van een bruisende avond. Je kunt de stad ook ontdekken via een van de vele historische trams. Tram 28 voert je bijvoorbeeld langs veel bezienswaardigheden. Ontdek in deze stad de verschillende aspecten van Portugal en de regio Vale do Tejo.

Fotogalerij van Lissabon

Plein Lissabon
© Spalder Media Group
Lissabon Portugal
Lissabon poort
© Spalder Media Group
Lisbon
© Spalder Media Group

Bezienswaardigheden in Lissabon

Lissabon is een stad met een rijke historie. Je kunt hier dus tijdens je vakantie veel bezienswaardigheden bekijken. Zo kun je diverse kenmerkende wijken bekijken zoals Alfama. De gebouwen, straatjes en sfeer van deze wijk maken het een bezienswaardigheid op zich. In de stad kun je ook werelderfgoed bekijken, zoals het Hiëronymietenklooster. Dit klooster is het teken van de welvaart door ontdekkingsreizen en is zowel van binnen als buiten prachtig versierd. Een ander indrukwekkend gebouw is het kasteel São Jorge. Dit kasteel ligt op de hoogste heuvel van de stad en biedt je een prachtig uitzicht.

Wat te doen in Lissabon

In Lissabon kun je in de wijk Bairro Alto overdag de unieke winkeltjes en ateliers bekijken. In de avond komt de wijk tot leven en kun je genieten in restaurants, barretjes en clubs.

In de oude visserswijk Belém kun je langs de rivier de Taag wandelen en de Toren van Belém bekijken en beklimmen. Ook kun je hier een bekend Portugees dessert proeven dat hier vandaan komt. Vanwege de ligging op heuvels is het bezoeken van Miradouros of uitzichtpunten een essentiële activiteit tijdens je vakantie. Het hoogste punt, Miradouro da Nossa Senhora do Monte kun je niet missen.