Skip to navigation Skip to main content
Corfu-5
© Spalder Media Group

Corfu

  • Indrukwekkende natuur
  • Rijk aan cultuur en geschiedenis
  • “Siga siga”, rustig leven

Corfu is een noordelijk gelegen eiland in de Ionische zee, en behoort daarmee met Zakynthos en Kefalonia tot de Ionische Eilanden. Met meer dan 100.000 inwoners is het een aardig bevolkt eiland waarop genoeg te doen is. Corfu wordt door velen vanwege de veelzijdige natuur, prachtige stranden, rijke geschiedenis en gastvrije mensen beschouwd als favoriet onder de Griekse Eilanden.

Over Corfu

Het eiland Corfu ligt voor een deel voor de Albanese kust, en is door de Griekse geschiedenis heen dan ook van grote waarde geweest. Sinds de eerste aanwezigheid van mensen in de 40e eeuw voor Christus hebben veel verschillende groepen hun sporen op het eiland achtergelaten. Spartanen, Atheners, Romeinen, Byzantijnen, Venetianen en Fransen: allemaal hebben ze plaatsgenomen op het eiland, de geschiedenis enkel verrijkend. In het Archeologisch Museum van Corfu neem je een duik in de veelzijdige geschiedenis van het eiland.

Fotogalerij van Corfu

Corfu-1
© Spalder Media Group
Corfu-2
© Spalder Media Group
Corfu-3
© Spalder Media Group
Corfu-4
© Spalder Media Group

Nog meer zien

Bovendien bewonder je in Corfu-stad, de hoofdstad van de Ionische Eilanden, talrijke historische gebouwen en monumenten. Het oude en nieuwe fort geven tevens een goed inkijkje in het Corfu van vroeger. Diverse paleizen, zoals het Paleis van Mon Repo en het Achilleion-Paleis getuigen van Britse en Europese overheersing. Hiernaast zijn ook de Romeinse villa’s en baden interessant om te bekijken.

Navigeren op het eiland

Dit alles is een stuk makkelijker te bekijken met een huurauto of scooter. Omdat het eiland relatief groot is, leent Corfu zich perfect voor een korte roadtrip. Bovendien dragen de smalle, schilderachtige weggetjes door de groene bossen en langs de blauwe zee bij aan het ultieme vakantiegevoel!

Actief op Corfu

Het fijne aan Corfu is bovendien dat het eiland voor ieder wat wils heeft. De rijke cultuur en geschiedenis zijn een ware traktatie voor liefhebbers, maar zijn schone stranden zullen ook reizigers op zoek naar ontspanning goed doen. Als je toch op zoek bent naar wat meer spanning, hoef je het eiland trouwens ook niet te verlaten. Wandelen, paardrijden, mountainbiken: het kan allemaal. En mocht je liever de zee opzoeken, lenen de wateren rondom Corfu zich ook nog eens perfect voor duiken, zeilen en surfen. De bekende gastvrijheid van de locals is de kers op de taart. Verbaas je dan ook niet als je door een vreemdeling op straat wordt uitgenodigd voor een typisch Griekse maaltijd.