Skip to navigation Skip to main content
Uitzicht Edinburgh
© Spalder Media Group
Groot-Brittannië

Vakantie in Edinburgh

Edinburgh

  • Historisch stadscentrum met prachtige bouwwerken
  • Gezellige en authentieke marktjes
  • Omringd door indrukwekkende natuur

Edinburgh is de hoofdstad en op een na grootste stad van Schotland. Met een lange en interessante geschiedenis is de stad bovendien een van de meest bezochte steden in het Verenigd Koninkrijk. Cultuurliefhebbers alom worden naar de stad getrokken om zijn kastelen, paleizen en musea te bewonderen. Maar ook reizigers op zoek naar wat meer vertier hoeven zich in Edinburgh niet te vervelen!

Over Edinburgh

De eerste bewoners van Edinburgh leefden al zo’n 6000 jaar voor Christus in de omgeving. Hier bouwden zij een fort op Castle Rock, waar honderden jaren later Edinburgh Castle op verrees. De stad kreeg een prominente rol in de middeleeuwen, en werd in 1437 de hoofdstad van Schotland. In de Victoriaanse tijd groeide Edinburgh, net als andere Britse steden, uit tot een industriële massastad. De restanten van al deze tijdperken zijn enorm goed bewaard gebleven.

Fotogalerij van Edinburgh

Holyrood Palace
© Spalder Media Group
Uitzicht Edinburgh
© Spalder Media Group
Royal Mile
© Spalder Media Group
Edinburgh Castle
© Spalder Media Group

Zien in Edinburgh

Niet gek, dus, dat cultuur- en geschiedenisliefhebbers in groten getale richting de stad afreizen. In het historische Old Town, welke op de Werelderfgoedlijst staat, is al een aantal bezienswaardigheden te spotten. De Saint Gilles’ Cathedral’s torenspits is bepalend voor de skyline van de stad. Het interieur ervan doet bovendien niet onder voor de buitenkant. The Royal Mile is de hoofdstraat van de stad en verbindt het Holyroodhouse Palace met het niet te missen Edinburgh Castle. Dit gigantische kasteel heeft een sleutelrol gespeeld in de geschiedenis van Edinburgh. Ook als je niet van kastelen houdt, is het een bezoekje waard: het uitzicht over de stad is indrukwekkend.

Doen in Edinburgh

The Real Mary’s King Close is een ervaring die je niet mag missen: tijdens een rondleiding krijg je een beeld van het ondergrondse 16e-eeuwse Edinburgh. Als het mooi weer is, relax je daarna lekker in de Princes Street Gardens. Door deze tuinen kun je heerlijk wandelen en tot rust komen. Toch regen? Geen probleem! In The Scotch Whisky Experience leer je de ins en outs over échte Schotse whisky. In The National Museum of Scotland of The Scottish National Gallery kun je terecht voor je dosis cultuur. 

Maak een wandeling

De stad even uit? In drie kwartier loop je Arthur’s Seat op. Het uitzicht van deze rotsige heuvel is fenomenaal. Terug in de stad bezoek je een van Edinburgh’s vele marktjes, of sluit je de dag af met een échte Schotse maaltijd (en biertje, natuurlijk!)