Skip to navigation Skip to main content
View London
© Unsplash
Groot-Brittannië

Vakantie in Engeland

  • Wereldstad Londen
  • Rode telefooncellen en dubbeldekkers
  • Indrukwekkende kustlijn en natuurlandschappen

Engeland staat bekend om haar vele schoonheden en talenten, waaronder The Beatles. De rode dubbeldekkers, de Engelse thee, de English Breakfast en de royalties zijn niet meer weg te denken uit de identiteit van dit land. Naast de interessante steden, waarvan een aantal behoren tot de mooisten ter wereld, is het land in bezit van een mooie natuur en een indrukwekkende cultuur. Toeristen over de hele wereld komen ieder jaar speciaal naar Engeland voor de steden, tradities, cultuur, musea en de theaters.

Verenigd Koninkrijk

Engeland behoort tot het Verenigd Koninkrijk. Het is een populair vakantieland en dat komt met name door de wereldstad Londen. Echter, naast de Big Ben en grote winkelstraten heeft het land toeristen zo veel meer te bieden. Je raakt niet uitgekeken tijdens een vakantie in Engeland!

Accommodaties bij reispartners in Engeland

Wat te doen in Engeland?

 

1. May Day

Op de eerste maandag van mei wordt er feestgevierd in Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales. Dan vindt namelijk het evenement May Day plaats. Het is een officiële feestdag, dus iedereen is die dag vrij. Men viert het begin van het zomerseizoen en het einde van het winterseizoen met muziek, dans en gebak. Iets traditioneels ismaypole dancing, waarbij kinderen rond een grote paal dansen en deze versieren met kleurrijke slingers. Dit is vooral populair onder de meiden. Een andere traditionele dans is Morris dancing, iets dat vaak door de mannen wordt uitgevoerd. Zij dragen dan traditionele kostuums in diverse kleuren en er wordt gedanst op accordeonmuziek. Steden en dorpen worden versierd met kleurrijke bloemenslingers. In Londen gaat het er anders aan toe. Op 1 mei gaat een grote stoet mensen de straten op om May Day te vieren en eisen te stellen voor diverse maatschappelijke zaken. Jaarlijks komen mensen uit het hele land speciaal hiervoor naar de hoofdstad. Maak een lokaal evenement als dit mee en kom in contact met andere tradities dan je in Nederland gewend bent.

2. Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Het is de meest multiculturele stad ter wereld. De plaats staat bekend om haar fascinerende geschiedenis, prachtige kunst, interessante cultuur en bijzondere architectuur. Al met al, je kunt van Londen geen genoeg krijgen. De stad wordt ieder jaar door miljoenen mensen over de hele wereld bezocht. De rode dubbeldekkers, de antieke taxi’s, het verkeer dat links rijdt, de oude telefooncellen en de traditionele pubs zijn kenmerkend aan de stad.

Het bruisende Londen leent zich overdag ideaal voor shoppen. Tussendoor even lekker plaatsnemen in een van de vele restaurants, zodat je er in de middag weer volop tegenaan kunt. In de nacht komt de stad tot leven en kun je naar grote, hippe clubs of naar de beste theaters ter wereld. Iedere avond draait er wel een musical. Ben je in Londen, neem dan ook zeker de tijd voor wat cultuur snuiven. Vergeet niet de bekende Big Ben, het Buckingham Palace, de Tower Bridge en het reuzenrad Londen Eye te bezoeken. Ook leuk is de Emirates Air Line, een gondel die midden in de stad te vinden is. Trek voor een stedentrip hiernaartoe langer dan een weekend uit, zodat je in contact komt met achtergrondverhalen achter iedere bezienswaardigheid. Zo zorg je er ook voor dat je meer te weten komt over de gewoontes in Londen.

Harrods in London
Spalder Media Group

 

3. Newcastle

Newcastle is een oude stad gelegen aan de rivier de Tyne. De plaats wordt door een brug verbonden met Gateshead. Dit is een dorp dat ook de moeite waard is om te bezoeken. De architectuur en kunst in deze stad vormen een combinatie tussen modern en antiek. Prachtige, bekende winkels en schattige kleine boetiekjes vullen de straten. Voor winkelliefhebbers is Newcastle een ware hemel. Overdag kan je planning bestaat uit shoppen en musea bezoeken, maar in de nacht gaat het hier vooral om lekker feesten tot diep in de nacht. Leer de vele kanten van Newcastle kennen en laat je verassen door de rijkdom die deze plaats te bieden heeft. Van shoppen, historie en moderne ontwikkelingen tot gezelligheid die duurt tot diep in de nacht. Wat zoek je nog meer? Vergeet niet de mooiste straat van Engeland, Grey Street, te bewandelen en te bewonderen.

4.  The Lake District

Engeland kent meerdere gezichten. Zo heb je drukbezochte wereldsteden, maar ook stille natuurgebieden. In het noordwesten van Engeland ligt het Lake District. Dit is een nationaal park met prachtig gebergte en valleien die uitkijken op grote meren. Het nationale park, dat ook wel bekend staat als Lakelands, biedt sportieve vakantiegangers de mogelijkheid om optimaal te genieten van de diverse natuur. Ga fietsen, kanoën of wandelen door de bergen. Zwem of zeil in de mysterieuze wateren en geniet van de rust om je heen. Lake District staat niet alleen bekend om de schitterende natuur, maar ook de rijke geschiedenis. De bekende, romantische dichter William Wordsworth is hier opgegroeid en het is duidelijk te zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalde. Verdrink in een indrukwekkende natuur en geniet van prachtige poëzie in een gebied waar het aan aan diversiteit en uniekheid niet ontbreekt.

5. Cornwall

In het meest westelijke deel van Engeland vind je het hertogdom Cornwall. Dit is een streek waar je een ruige kustlijn van rotsen en adembenemende stranden zult aantreffen. Cornwall staat te boek als ideaal surf- en wandelgebied. Vergeleken met de rest van Engeland geniet men hier van een redelijk zomers klimaat. Het is in de zomer warm en ’s winters niet zo koud.

Er zijn palmen, theeplantages en tuinen die vol staan met kleurrijke bloemsoorten. Door de grote hoeveelheid neerslag zijn er in dit gebied moerassen te vinden. In Cornwall is veel geschiedenis te ontdekken en het is dan ook meer dan de moeite waard om hier een dag of twee voor uit te trekken. Bezoek de dorpjes en stadjes. Bezichtig de bezienswaardigheden en geniet van een prachtige natuur om je heen. Laat je verassen door de diversiteit van Cornwall.

Cornwall is een schitterende plek in Engeland
Unsplash

 

6. Oxford

Oxford is een wereldberoemde stad en wordt ook wel de City of Dreaming Spires genoemd. De stad heeft talrijke architecturale meesterwerken die getuigen van een rijke, bijzondere geschiedenis. Het sprookjesachtige, mysterieuze uiterlijk vormt het karakter van Oxford. De stad wordt regelmatig gebruikt als filmdecor. Dit komt mede doordat een van de oudste en best aangeschreven universiteiten ter wereld st hier staat: Oxford University. Tegenwoordig zijn er veel colleges te vinden in Oxford.

De stad wordt steeds moderner en nieuwe technologieën zie je veel. Toch blijft het evenwicht tussen modern en antiek goed in balans. De bekende Harry Potter-films van J.K Rowling worden voor een deel opgenomen in Oxford, namelijk op de Christ Church University. Een antieke, historische uitstraling is natuurlijk geschikt voor films als deze. Als een echte Harry Potter-fan voel je je in Oxford helemaal thuis.

7. Stonehenge

Stonehenge is een bijzonder monument bestaande uit 30 grote rotsblokken die maar liefst 50 ton wegen. Het is een van de meest mysterieuze en iconische beelden van Engeland. Er schuilt een historie achter die ruim zesduizend jaar teruggaat, maar waar heel weinig over bekend is. De reden van de bouw is onbekend, evenals de reden waarvoor het diende. Stonehenge is bijzonder van zichzelf, staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en wordt gezien als een van de wereldwonderen. Het monument is te vinden in Wiltshire, vlakbij de stad Amesbury en wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht. Het is prachtig om te zien hoe de zon door de rotsblokken schijnt. Het landschap erachter maakt de Stonehenge nog iets mooier.

Het is meer dan de moeite waard om het monument te bezichtigen. Ga mee op een tour vroeg in de ochtend of juist wat later in de avond. Rond deze tijden heb je namelijk toestemming om de rotsblokken van nog dichterbij te bezichtigen. Er staan geen hekken meer en je kunt langs het monument lopen of het zelfs aanraken.

8. Bezoek een Engelse theater

De Engelsen staan bekend om hun prachtige theaters en musicals. Er zijn een aantal prachtige theaters gevestigd in de hoofdstad Londen, waarvan gezegd wordt dat ze net zo mooi zijn als Broadway in New York. Ben je in Londen, dan is het eigenlijk bijna een verplichting om een musical bij te wonen. Dit net als dat een toerist in Nederland de grachten echt gezien moet hebben. Zowel de bekende als de kleine, onbekende voorstellingen zorgen bij velen voor groot vermaak.

Engeland maakt haar reputatie met musicals meer dan waar. Bijna iedere avond trekken de musicals volle zalen. Zowel de Engelse bevolking als toeristen komen graag naar de talentvolle spelers en muzikanten kijken. Stukken van Shakespeare zijn een hoogtepunt in het theater. De bekendste theaters zijn National Theatre, Old Vic, Royal Court en Drury Lane.

Harry Potter and the Cursed Child in Londen
Spalder Media Group

 

9. Ervaar de iconische dingen van Engeland

Engeland staat bekend om haar sterke cultuur en vele tradities. Denk bijvoorbeeld aan Engelse thee, Fish and Chips en de sport cricket. Voor de sportliefhebbers onder ons is het leuk om te weten dat rugby en golf ook van oorsprong uit dit land komen. Het land onderscheidt zich met diverse zaken van andere Europese landen. Terwijl veel Europese landen de euro als betaalmiddel hebben, heeft Engeland als enige de pond. Ook rijdt heel Europa op de wegen rechts, behalve in Engeland. Het land heeft een sterke eigen wil en krijgt hierdoor veel voor elkaar.

Het is een land met trots en dit uit zich in de identiteit van de bevolking. Wanneer je de dag hier begint, kun je het beste in de ochtend genieten van een lekkere kop thee en in de avond van een pint in de lokale pub. Ervaar hoe het klassieke cricket gaat en wed met de bevolking mee, want daar zijn de Engelsen ook van. Wanneer de bevolking visite krijgt, drinken ze vrijwel nooit een drankje in eigen huis, maar gaan ze altijd de deur uit om bij de plaatselijke pub of een restaurant wat te drinken.

10. Proef een English Breakfast

Een engels ontbijt kent iedereen wel. Wanneer je in Engeland bent, kun je er bijna niet omheen. Eet in de ochtend een geroosterde boterham met spek, worstjes, eieren, tomaten, champignons en bonen. Met een heerlijke kop thee erbij kun je met zekerheid zeggen dat je de Engelse keuken geproefd hebt. Door de bevolking wordt dit grote ontbijt niet iedere dag gegeten en is het meer bedoeld voor in de weekeinden. Echter, het traditionele gerecht wordt in bijna ieder restaurant, hotel of andere eetgelegenheid dagelijks gereserveerd. Het is zeker de moeite waard om je smaakpapillen in contact te laten komen met de traditionele Engelse keuken.

High Tea in London
Spalder Media Group