Skip to navigation Skip to main content
Liverpool V
© Unsplash
Groot-Brittannië

Vakantie in Liverpool

Liverpool

  • De stad van de Beatles
  • Prachtige voetbalclub genaamd Liverpool FC
  • Zeer interessante musea

Aan de noordzijde van de rivier de Mersey en in het noordwesten van Engeland bevindt zich de stad Liverpool. Dit is echter niet altijd het geval geweest. Tot 1974 was de stad namelijk te vinden in het zuidwesten van het land, namelijk in de graafschap Lancashire. In 1880 kreeg de plaats stadsrechten en momenteel wonen er ongeveer 500.000 inwoners. Kijken we naar de Liverpool Urban Area, dan hebben we het over zo’n 816.000 inwoners. De stad is geliefd bij toeristen en veel mensen gaan hier op vakantie om de voetbalclub Liverpool FC te bezoeken. Echter, is dit niet het enige dat de stad zo populair maakt. Je vindt hier namelijk veel leuke bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Liverpool

Veel mensen kennen de Engelse stad Liverpool van de Beatles. Als echte Beatle fan heb je in Liverpool de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het park Strawberry Field. Ook kun je gemakkelijk afreizen naar het plaatsje Penny Lane, dat 7 kilometer van Liverpool af ligt. Deze plekken zijn tot in de eeuwigheid verbonden aan de Beatles en dat geldt bijvoorbeeld ook voor de Cavern Club. In de Cavern Club gaven de Beatles hun eerste optreden. Verder kun je een bezoek brengen aan de huizen waar zij in opgroeide. Aan te raden is om een gids in te huren. Deze brengt je langs alle bijzondere Beatles locaties.

Fotogalerij van Liverpool

Liverpool I
© Unsplash
Liverpool II
© Unsplash
Liverpool III
© Unsplash
Liverpool IV
© Unsplash

Liverpool FC

Wanneer je in Liverpool bent, is het absoluut een aanrader om een bezoek te brengen aan de voetbalclub Liverpool FC. Deze club heeft zowel in Engeland als over de hele wereld veel successen geboekt. Namen als Steven Gerrard, Kenny Dalglish en Mohamed Salah, hebben voor prachtige resultaten gezorgd. Aan te raden is om een wedstrijd op Anfield te bezoeken. Dit stadion is zeer imposant en biedt plaats aan 53.394 personen. De sfeer hier is fantastisch en dat geldt ook voor het voetbal dat er gespeeld wordt.

Het mooiste museum van Liverpool

Tijdens je vakantie in deze prachtige stad heb je ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Liverpool Museum. Dit museum is gelegen aan het water en het museum is er voor zowel jong als oud. De focus ligt in het museum vooral op hoe sport, creativiteit en de haven de stad gevormd hebben. Kortom, een leuke trip voor tijdens je vakantie.