Skip to navigation Skip to main content
Pier Swansea
© Unsplash
Groot-Brittannië

Vakantie in Swansea

  • Veel culturele centra
  • Bezienswaardigheden uit de middeleeuwen
  • Veel mogelijkheden voor watersporten

Swansea is een stad in het zuiden van Wales in het Verenigd Koninkrijk. Het ligt aan de bekende Swansea Bay en biedt je veel verschillende facetten voor een vakantie. De stad ligt niet alleen aan de zee maar ook aan de monding van de rivier de Tawe. De stad heeft een aardig aantal bezienswaardigheden uit de Middeleeuwen. Daarnaast kun je vanuit de stad gemakkelijk de nationale parken van South-Wales verkennen.

De stad van cultuur en watersporten

Swansea is een stad in het zuiden van Wales waar je veel cultuur kunt beleven. Dit kan in musea, het theater of het stadion tijdens een wedstrijd of popconcert. Tijdens je vakantie kun je ook diverse watersporten beoefenen zoals surfen bij een van de verschillende surfstranden.

Bezienswaardigheden in Swansea

De bekendste bezienswaardigheid van Swansea zijn de ruïnes van Swansea Castle. Daarnaast kun je Mary’s Church bezoeken. Deze kerk heeft een uit hout gesneden beeld van de duivel. Swansea Market is een bezoek waard tijdens je vakantie. De markt is gevestigd in een unieke constructie van ijzer, wat het bezienswaardig maakt. Daarnaast kun je hier genieten van producten als vers fruit en de lokale sfeer. Veel mensen komen naar Swansea voor de cultuur. Zo kun je diverse kunstgalerijen bezoeken zoals de The Glynn Vivian Art Gallery. 

Wat te doen in Swansea

In Swansea is voldoende te beleven. Zo kun je in het National Waterfront Museum meer te weten komen over de maritieme en industriële geschiedenis van heel Wales. Daarnaast biedt het Dylan Thomas Centre je de mogelijkheid om tijdens je vakantie meer in contact te komen met de bekende dichter uit deze stad. Wandel over de boulevard en geniet op een van de vele terrasjes of in de restaurants. Naast deze rustige activiteiten leent de stad zich ook voor diverse watersporten. Op verschillende stranden kun je uitstekend surfen. Op andere stranden kun je in de zomer heerlijk ontspannen.