Skip to navigation Skip to main content
Cardiff
© Unsplash
Groot-Brittannië

Vakantie in Cardiff

  • Gezellig en overzichtelijk centrum
  • Rijk aan historische bouwwerken en cultuur
  • Omringd door prachtige natuur

Cardiff is de hoofdstad en grootste stad van Wales. Gelegen in het uiterste zuiden van Wales, aan de baai van Cardiff, groeide het als havenstad uit tot een grote en belangrijke speler in de economie van het land. Cardiff staat bovendien bekend als alternatieve reisbestemming voor grote Britse steden als London, Edinburgh en Liverpool. Cardiff is namelijk gevuld met eigentijdse horeca en musea, zonder zijn traditionele ziel te verliezen.

Historisch Cardiff

Historische bevinden tonen aan dat de omgeving van Cardiff al duizenden jaren bewoond wordt. Graftombes, vergelijkbaar met onze hunebedden, dateren uit de neolithische periodes – en zijn tot aan 6000 jaar oud! In de middeleeuwen groeide de stad om een kasteel heen, maar vierde zijn hoogtijdagen in de negentiende eeuw, als belangrijke havenstad. Momenteel wonen er zo’n 360.000 mensen in de stad. Alsnog is het centrum compact en overzichtelijk gebleven, en zijn historische bouwwerken bewaard.

Zien en doen in Cardiff

De meest indrukwekkende ervan is Cardiff Castle. Dit gigantische kasteel is niet te missen, sinds het midden in de stad staat. Op het terrein vind je buiten het kasteel, ook nog een Romeins fort en een klokkentoren. De ondergrondse tunnels zijn ook nog te bezoeken. Al met al ben je zo een paar uurtjes bezig om het gehele complex te bekijken! Overal word je bovendien herinnerd aan de interessante geschiedenis en de relatie tussen Wales en zijn mythes en sages. Kijk dus uit naar draken, leeuwen, en ander symbolisme.

Bute Park

Naast het kasteel ligt Bute Park. Dit park is een letterlijke oase van stilte in het centrum, waar je lekker tot rust kunt komen na je bezoek aan het indrukwekkende kasteel. Vanuit hier loop je bovendien zo terug het centrum in voor een traditionele Afternoon Tea  - je bent immers in het Verenigd Koninkrijk!

Struinen, bekijken en winkelen

In het National Museum Cardiff bewonder je werken van Welshe kunstenaars en kun je wat meer leren over de geschiedenis van de omgevende natuur. City Hall en zijn tuinen liggen naast het museum en zijn zeker een bezoekje waard. Voor de leukste shopervaring bezoek je een van Cardiff’s vele Arcades. Deze overdekte winkelcentra huisvesten diverse boetiekjes, galerijen en restaurantjes. In Womanby Street geniet je naderhand van een drankje in een van Cardiff’s traditionele pubs.