Skip to navigation Skip to main content
Barmouth
© Unsplash
Groot-Brittannië

Vakantie in Barmouth

  • Kom langs alle bezienswaardigheden via het heritage trail
  • Ruim zandstrand
  • Veel mogelijkheden voor outdooractiviteiten en watersporten

Barmouth is een kustplaats in het noorden van Wales in het Verenigd Koninkrijk. De stad ligt aan de Cardigan Bay in het zuiden van Snowdonia. De stad is vaak het startpunt voor de Fort William Three Peaks Race. Deze zeilrace begint in een plaats met veel geschiedenis in het varen. In deze plaats kun je tijdens je vakantie genieten van de unieke combinatie van strand en heuvels. Ook zijn er veel mogelijkheden voor outdooractiviteiten.

Unieke kustplaats tussen strand en heuvels

Barmouth is een plaats in het noorden van Wales waar je kunt genieten van strand en heuvels. Afhankelijk van het weer tijdens je vakantie en je voorkeur kun je ontspannen of uitwaaien op het strand. In plaats daarvan kun je ook wandelen in de heuvels en genieten van fantastische uitzichten.

Bezienswaardigheden in Barmouth

Barmouth is een tekenend plaatsje in het noorden van Wales. Je kunt tijdens je vakantie in het plaatsje genieten van de typische huisjes en straatjes. De huizen worden hier en daar afgewisseld door een museum. In deze musea leer je over de geschiedenis van deze maritieme plaats. Zo kun je naar het Tŷ Gwyn’s ‘shipwreck museum’ of het reddingsboten museum. De brug die over de rivier loopt, is een karakteristiek beeld voor de plaats en wordt veel bewandeld, vooral in de avonden. In het plaatsje kun je een heritage trail wandelen om alle bezienswaardigheden te zien.

Wat te doen in Barmouth

Barmouth is een kustplaats die je het beste biedt van zowel strand als heuvels. Tijdens je vakantie kun je in de zomer tot rust komen op het uitgebreide zandstrand. Daarnaast is het mogelijk om hier diverse activiteiten te ondernemen. Uiteraard kun je hier verschillende watersporten beoefenen zoals zeilen. In de heuvels achter het plaatsje kun je heerlijk wandelen naar de toppen en genieten van prachtige uitzichten over de zee en plaats in Wales.