Skip to navigation Skip to main content
Tenby
© Unsplash
Groot-Brittannië

Vakantie in Tenby

  • Uniek getijdeneiland
  • Veel overblijfselen van de middeleeuwen
  • Veel ruime stranden

Tenby is een stadje aan de zuidkust van Wales in het Verenigd Koninkrijk. Het is een populaire badplaats en beschikt over diverse overblijfselen uit de middeleeuwen. Je kunt hier tijdens je vakantie dus genieten van de prachtige combinatie van ruime stranden en geschiedenis. De stad staat ook bekend als stop langs een van de langste wandelroutes in Wales. De omringende natuur en nabijgelegen eilandjes bieden je nog meer mogelijkheden.

Veel wandelen in unieke natuur of naar getijdeneiland

Tenby biedt je diverse natuur. Om dit plaatsje kun je genieten van de natuur en wandelpaden. Daarnaast kun je naar het unieke getijdeneiland wandelen bij eb. Ook is het mogelijk om tijdens je vakantie de middeleeuwen te ervaren in het kasteel of koopmanshuis.

Bezienswaardigheden in Tenby

De kustplaats Tenby heeft aardig wat bezienswaardigheden. Er zijn namelijk veel overblijfselen van de middeleeuwen te vinden. Deze kom je al tegen wanneer je door de binnenstad wandelt tijdens je vakantie. Bezoek het Tenby Castle of het Tudor Merchant House om de geschiedenis te ervaren. In het Tudor Merchant House leer je over het leven van een koopman in de middeleeuwen. Wanneer je door de stad loopt kom je ook de bewaarde stadswallen tegen en de oude toegangspoort van de stad: Five Arches Gate. Een andere bezienswaardigheid is het fort dat op het St. Catherine's Island ligt en waar je naartoe kunt lopen.

Wat te doen in Tenby

In Tenby kun je genieten van de gekleurde huisjes en sporen van de middeleeuwen. Voor een beter uitzicht op het stadje, kun je tijdens eb wandelen naar het getijdeneiland St. Catherine's Island. Hier kun je genieten van uitzichten en een rondleiding door het fort volgen. Tijdens je vakantie kun je ontspannen op een plekje op een van de ruime stranden van dit plaatsje. In totaal geniet je hier van vier kilometer strand. Voor grotere afstanden bewandel je het Pembrokeshire Coast Path dat langs de stad loopt. Dit is een wandelpad van maar liefst 300 kilometer.