Skip to navigation Skip to main content
Ceredigion
© Unsplash
Groot-Brittannië

Vakantie in Ceredigion

  • Perfecte combinatie van kust en platteland
  • Spot dolfijnen, bruinvissen en zeehonden
  • Diverse unieke plaatsen

Ceredigion is een graafschap in het westen van Wales in het Verenigd Koninkrijk. Het gebied ligt aan de kust aan de Cardigan Bay. Het gebied kenmerkt zich door een kustregio en platteland. Je kunt in de stadjes van de regio uitstekend de lokale producten proeven. Verscholen stranden tussen de heuvels kenmerken de kustlijn. In de Cardigan Bay kun je tijdens je vakantie vaak dolfijnen, bruinvissen en zeehonden spotten.

Charmante kustplaatsjes en natuurrijk platteland

Geniet van het beste van de kust en het platteland in het gebied Ceredigion in Wales. Reis door typerende kustplaatsjes en ga op excursie om dolfijnen en bruinvissen te spotten. Breng een dag van je vakantie door op het strand of ervaar cultuur in de plaats Aberystwyth.

Bezienswaardigheden in Ceredigion

In Ceredigion vind je verschillende plaatsjes met een unieke sfeer. Zo zijn de kustplaatsjes Cardigan, New Quay en Aberaeron sfeervol. In de plaats Aberystwyth vind je veel culturele bezienswaardigheden. Deze plaats staat ook wel bekend als de culturele hoofdstad van West-Wales. In het Arts Centre van deze plaats kun je veel evenementen bijwonen. Zo kun je tijdens je vakantie diverse voorstellingen bekijken. Bekende bezienswaardigheden in dit gebied zijn Cardigan Castle en Aberystwyth Castle. Deze kastelen zijn kenmerkend voor de gelijknamige plaatsen. De ruïnes van Strata Florida Abbey zijn ook een bezoek waard.

Wat te doen in Ceredigion

In het gebied Ceredigion kun je veel outdoor activiteiten ondernemen. Zo kun je het binnenland van de regio te voet, met de fiets of met de auto verkennen. Daarnaast is het ook mogelijk om te genieten van een zonnige stranddag in de zomer op een van de stranden aan de Cardigan Bay. Uiteraard zijn watersporten hier ook volop te beleven. Vaak zijn je opties voor watersporten tijdens je vakantie wel afhankelijk van het weer en de zee. Vanuit een aantal van de kustplaatsen in het gebied kun je ook met een boot de zee op om dolfijnen, bruinvissen en zeehonden te spotten.