Skip to navigation Skip to main content
Golf
© Unsplash
Portugal

Golfen in Portugal

Golfen in Portugal is ontzettend populair, en dat is niet voor niets. Het land biedt een perfect klimaat en geweldig landschap voor een golfvakantie. Er zijn tientallen golfbanen te vinden, waarvan de meeste in het zuiden, aan de Algarve, te vinden zijn, en rondom Lissabon, aan de Costa de Lisboa. Waar je een golfvakantie in Portugal kunt beleven, lees je hier.

Golfen in Portugal

Wie wil golfen tijdens de vakantie, zit in Portugal goed. Het land kent zo’n 3000 zonuren per jaar, heeft een aangenaam klimaat en een geweldig landschap waar je uitstekend balletjes kunt slaan. Je kunt daarom het hele jaar door terecht voor een golfvakantie in Portugal. Er zijn meer dan 50 golfbanen verspreid over het zuiden en het westen van het land. Zo kun je je stedentrip naar Lissabon bijvoorbeeld perfect combineren met het spelen van golf, of kun je je stranddagen aan de zonnige Algarve afwisselen met potjes golf op uitgebreide banen.

Golfbanen in de buurt van Lissabon

Golfen tijdens je vakantie in Lissabon? Dat kan! De stad leent zich zelfs uitstekend goed om te gaan golfen tijdens je vakantie. Veel golfliefhebbers weten Portugal te vinden om hun favoriete sport te beoefenen. En dat is met reden, want in de regio liggen maar liefst meer dan 20 golfbanen waar je je handicap kunt verbeteren.

 

Er zijn in de stad zelf vier banen waar je kunt golfen. Maar rondom Lissabon liggen nog veel meer banen waar je een balletje kunt slaan. Bijvoorbeeld in het schitterende Sintra of de prachtige badplaats Cascais, waar diverse banen liggen die ieder een geweldig uitzicht op de kleurrijke omgeving bieden. Alle golfbanen in de omgeving van Lissabon variëren van 6 tot 18 holes en bieden al dan niet de mogelijkheid om daar ook te overnachten. 

Golfvakantie in de Algarve

Wil je op golfvakantie in Portugal? Dan ben je aan het juiste adres in de Algarve. Hier liggen ontzettend veel mooie banen waar je als golfliefhebber heel enthousiast van wordt. Tussen Albufeira en Faro in vind je zelfs schitterende resorts voor een all inclusive golfvakantie in de Algarve. Ook bij de prachtige plek Lagos zijn er banen waar je uitstekend kunt golfen. En het mooiste van alles is misschien wel dat je speelt met uitzicht op zee!

Alle mogelijkheden voor golfen in Portugal, vind je hier!