Skip to navigation Skip to main content
Algarve
© Unsplash
Portugal

Vakantie in Algarve

  • Indrukwekkende rotsen en kliffen
  • Geweldige stranden en goede watersportmogelijkheden
  • Flinke dosis cultuur en traditie

Een van de mooiste regio's voor een vakantie in Portugal, is zonder twijfel de Algarve. Het is de meest zuidelijke regio van het land en bestaat uit prachtige zandstranden, indrukwekkende kliffen, sfeervolle plaatsjes en talloze restaurantjes waar de heerlijkste gerechten worden geserveerd. Met een zonnig klimaat en een flinke dosis cultuur, vormt de Algarve een heerlijke bestemming voor je vakantie!

De leukste bestemmingen voor je vakantie

Het bruisende nachtleven opzoeken tijdens je vakantie in de Algarve? Bezoek Albufeira of Portimão en geniet van strand en gezelligheid. Juist liever de cultuur en tradities ontdekken van deze zuidelijke Portugese regio? Schrijf dan de bestemmingen Silves, Faro en Tavira op. Stuk voor stuk plekken waar je geschiedenis kunt ontdekken, maar ook geniet van de fijne, Portugese sfeer en kleurrijke betegelde huisjes. 

Rotsen en kliffen van de Algarve

Tijdens je vakantie in de Algarve kun je genieten van indrukwekkende rots- en klifformaties aan de kust. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent in Lagos, waar je de bekende Ponta de Piedade vindt. Maak boottochten, ontdek de grotten of ga surfen. Neem zeker je fotocamera mee, want dit is een ontzettend fotogeniek stuk natuur! De kustlijn van de Algarve strekt zich uit over een lengte van 300 kilometer en bieden je geweldige stranden, verscholen baaitjes en schitterende kliffen.