Skip to navigation Skip to main content
Cascais kliffen
© Cascais Tourism Board
Portugal

Vakantie in Cascais

Cascais

  • Een markt waar je kunt eten
  • Bekende rotsen met grot
  • Fort met vuurtoren

Cascais is een plaatsje in Portugal. Het ligt in het westen van het land in de regio Vale do Tejo in de buurt van Lissabon en is onderdeel van de Costa de Lisboa. Het plaatsje is uitgegroeid van vissersdorpje tot badplaats. Je kunt hier tijdens je vakantie bezienswaardigheden en gezelligheid combineren. Er zijn verschillende zandstranden en rotspartijen. Door het plaatsje kun je ontspannen wandelen en plaatsnemen op een terrasje met uitzicht op zee.

Bekijk bezienswaardigheden en proef gerechten op de markt

In Cascais kun je de dagen van je vakantie afwisselen tussen ontspanning op het strand en activiteiten. Leg een fietsroute af langs bezienswaardigheden of beklim de vuurtoren. Verken de haven met diverse boten en jachten of proef verse en lokale gerechten op de markt.

Fotogalerij van Cascais

Cascais Costa de Lisboa
© Cascais Tourism Board
Cascais boulevard
© Cascais Tourism Board
Cascais centrum
© Cascais Tourism Board
Cascais
© Cascais Tourism Board

Bezienswaardigheden in Cascais

De meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Cascais is een rotsformatie. De kliffen van Boca do Inferno liggen twee kilometer vanaf het centrum van het stadje. Je kunt hier vanaf een uitkijkpunt de vaak woeste golven tegen de rotsen zien slaan. De krachtige golven van de Atlantische Oceaan hebben een natuurlijke grot doen ontstaan. De kliffen krijgen kun naam van het grommende geluid dat de wind hier kan produceren. Tijdens je vakantie in deze plaats kun je ook genieten van een uitzicht vanaf de vuurtoren van het fort van Santa Marta. In de vuurtoren zit ook een museum waarin je leert over het belang van vuurtorens.

Wat te doen in Cascais

In Cascais kun je meerdere dagen doorbrengen op het strand. Voor afwisseling tijdens je vakantie kun je de bezienswaardigheden bezoeken of de omgeving verkennen. Zo kun je een fietsroute afleggen langs de kust met cafés en bekende kliffen. In de stad zelf kun je de prachtige jachten en typische vissersbootjes zien varen in de haven. Ook is het mogelijk om in de oude markthallen twee keer per week een markt te bezoeken. Je kunt hier niet alleen eten kopen, maar ook proeven! Zo geniet je van verse lokale gerechten.