Skip to navigation Skip to main content
Uitzicht Sintra
© Unsplash
Portugal

Vakantie in Sintra

Sintra

  • Unieke en kleurrijke paleizen
  • Veel paleizen met botanische tuinen
  • Prachtige uitzichten vanaf de paleizen of het Moorse kasteel

Sintra is een plaatsje in het westen van Portugal. Het ligt in de regio Vale do Tejo net buiten de hoofdstad Lissabon. Het plaatsje is in het verleden veel veroverd, waardoor het kastelen en paleizen in diverse stijlen heeft. Je kunt hier tijdens je vakantie veel paleizen en botanische tuinen bezoeken. Het stadje zelf is ook van historische waarde. De gebouwen zijn prachtig en goed bewaard gebleven. Zowel het stadje als de omgeving staan op de Werelderfgoedlijst.

Bezienswaardigheden in Sintra

De bezienswaardigheden van Sintra liggen voornamelijk boven op heuvels. Terwijl het plaatsje zelf op zich al bezienswaardig is, is het beklimmen van de heuvels om de paleizen te bekijken zeker de moeite waard tijdens je vakantie. Zo is het Pena paleis het meest kleurrijke kasteel van de regio Vale do Tejo en ook van heel het land. Dit paleis is geschilderd in veel opvallende kleuren zoals geel, rood en roze. Ook de kamers aan de binnenkant zijn kleurrijk ingericht. Ook kleurrijk is het Paleis van Monserrate dat verder weg ligt. Het is een paleis in Arabische en Indiase bouwstijlen.

Fotogalerij van Sintra

Sintra Kasteel
© Unsplash
Castle Sintra
© Unsplash
Kleurrijk Pena Paleis
© Unsplash
Uitzicht Sintra
© Unsplash
Sintra
© Unsplash

Kleurrijke en minder kleurrijke paleizen

In Sintra en de omgeving van het plaatsje vind je ook minder kleurrijke paleizen die ook zeer indrukwekkend zijn. Zo kun je het Quinta da Regaleira paleis bezoeken. Dit paleis werd gebouwd door een miljonair en heeft een mysterieuze sfeer vanwege de vele crypten, tunnels en unieke put. Het Nationaal Paleis bevindt zich in het plaatsje, waardoor je geen heuvel hoeft te beklimmen. Het is wit geschilderd met oranje daken. Binnen zijn veel ruimtes versierd met de beroemde Portugese azulejos tegeltjes. Het bezoeken van de verschillende paleizen is essentieel tijdens je vakantie in dit plaatsje.

Wat te doen in Sintra

In Sintra en omgeving kun je veel wandelen. Je kunt tijdens je vakantie wandelen door de straatjes en de geschiedenis ervaren. Ook kun je heuvels in de omgeving beklimmen om paleizen en hun botanische tuinen te bezoeken. Als je wilt wandelen door de botanische tuinen bij de paleizen, kun je beter een e-bike huren om de heuvels mee te beklimmen.