Skip to navigation Skip to main content
Sanddunes Namibia

Quad rijden in Namibië is iets wat op ieders bucket list zou moeten staan. Een vakantie in Namibië hoort daar sowieso thuis, eigenlijk. Met haar kilometerslange woestijn, wilde dieren en unieke landschappen droom je weg bij alle uitzichten. Die droge woestijnen lenen zich perfect om ontdekt te worden. Op een quad, bijvoorbeeld, maar ook op een sandboard of jeep. Dat eerste is geweldig om te doen. Hoe gaaf quad rijden in Namibië is? Kijk zelf maar!

De zandduinen van Namibië

Het landschap van het Afrikaanse land Namibië bestaat uit een kilometerslange woestijn vol zandduinen. We hebben het dan over een woestijn van wel 2000 kilometer lang, een behoorlijk groot oppervlak dus. De Sossusvlei maakt deel uit van de Namibwoestijn en hier vind je hoogste zandduinen van het land. Deze bereiken een hoogte van bijna 400 meter zorgen voor schitterende, continu variërende landschappen die ontzettend geliefd zijn onder fotografen. Het is er werkelijk prachtig! 

 

Ook interessant

Dune 7 is de hoogste zandduin van Namibië waar je kunt quad rijden

Quad rijden in Namibië bij Dune 7

Dune 7 is de hoogste zandduin van Namibië en ligt aan de Atlantische kust, vlak bij Walvisbaai. Wie ervan droomt om te gaan quad rijden in Namibië, is hier aan het juiste adres. Vanuit Walvisbaai bereik je eenvoudig Dune 7 Adventures, waar je met een groep op quads door de woestijn kunt racen. Met een gids ontdek je de uitgestrekte woestijn terwijl je over de zandduinen op een quad heen en weer, naar boven en met snelheid naar beneden crosst. Dit kun je doen zolang als je wilt. Je kunt tours boeken van 45 min, maar ook van 2 uur. Niet alleen kun je hier op een quad door de woestijn rijden, maar je kunt ook leren sandboarden of met een monstertruck door de duinen racen. Hoe dan ook, gaaf wordt het zeker! 

Quad rijden op Namibië kan bij Dune 7 Adventures
Quad biken in Namibië is iets dat op je bucket list zou moeten staan

Rondreis door Namibië? Dit moet je weten

Namibië is misschien niet het eerste land dat in je opkomt als je denkt aan een vakantie, maar een rondreis door Namibië is geweldig. Het is een van de jongste en minst dichtbevolkte landen ter wereld en er wordt zowel Engels als Afrikaans, Duits, Oshivambo en lokale talen gesproken. Het land grenst aan Zuid-Afrika, Angola, Botswana en Zambia. Namibië wordt gevormd door spectaculaire landschappen. Kilometerslange woestijnen, savanne, grassen en er liggen prachtige nationale parken vol wildlife. Bijvoorbeeld Etosha National Park, waar je de Big Five kunt spotten. De hoofdstad van het land is Windhoek. Andere belangrijke plaatsen zijn Swakopmund en Walvisbaai. Ontdek de steden, de Namibwoestijn langs de kust en de savannes. Een rondreis door Namibië is iets wat je absoluut een keer wilt doen! 

Marlous

Over Marlous

Marlous is tijdens haar vakantie al bezig met waar en wanneer haar volgende reis plaats gaat vinden. Ze heeft ontzettend veel bestemmingen mogen ontdekken, maar tijdens het afvinken wordt haar bucket list alleen maar langer. De vraag wat de mooiste bestemming ter wereld is, vindt ze onmogelijk te beantwoorden. De wereld is geweldig!