Skip to navigation Skip to main content
Water Park
© Pixabay

Een must tijdens elke familievakantie: een bezoekje aan een waterpark. In bijna elk populair vakantieland vind je tientallen waterparken, maar wat zijn nou de beste waterparken in Europa? Vakantiewoningspecialist Interhome zocht het uit en maakte een index van de waterparken met de hoogste beoordelingen van bezoekers. Dit is volgens hen de top 10 beste waterparken in Europa.

Waterparken index: dit zijn de beste van Europa

Een zomervakantie met het gezin is niet compleet zonder een bezoek aan een van de waterparken te hebben gebracht. Torenhoge glijbanen, golfbaden en rafts toveren glinsteringen tevoorschijn in de ogen van groot en klein. Het aanbod aan deze pretparken is groot, maar niet elk park is hetzelfde. Waar vind je de beste waterparken in Europa? Interhome deed er onderzoek naar en maakte een top 10 waterparken.* Hierin gaat het alleen om waterparken die een pagina op Google Maps hebben, minstens 1000 online beoordelingen hebben ontvangen en daarmee een score hoger dan 4,5 hebben gehaald. Er zitten een aantal verrassende resultaten tussen… Dit is hun conclusie!

1. Water park zone Energylandia – Zator, Polen

De nummer 1 in de top 10 beste waterparken in Europa vind je niet zoals misschien verwacht in Frankrijk, Italië of Spanje, maar in Polen! Energylandia is een enorm waterpark met talloze attracties voor jong en oud. Er zijn niet alleen waterattracties, maar ook achtbanen en een reuzenrad bijvoorbeeld. Waterpret kun je vinden over een oppervlak van ruim 1800 m² in onder andere een tropical zone met exotische glijbanen of Bamboo Bay waar je allerlei spannende slides vindt.

2. Zoomarine Beach – Guia, Portugal

De opvolger gaat naar het Portugese waterpark Zoomarine Beach, in de buurt van Albufeira. Ook dit waterpark in de Algarve doet het erg goed onder bezoekers, zo blijkt uit de gegeven beoordelingen. En dat is ook niet zo gek, want naast dat je er diverse waterattracties vindt, kun je er ook allerlei dieren bewonderen. Er is bijvoorbeeld een bijzondere vlindertuin en er worden zeehondenshows gegeven. Een bezoekje waard dus tijdens je vakantie in het zuiden van Portugal!

 

Ook interessant

3. Acquapark Etnaland – Belpasso, Italië

De top 3 van de lijst beste waterparken in Europa wordt afgemaakt door een waterpark op het Italiaanse eiland Sicilië. Acquapark Etnaland is een populaire bestemming voor een dagje waterpret, zo blijkt. Een lasershow, Dragon River en waterglijbanen zoals ‘Colosseum’ en ‘Wild River’ zorgen voor heel wat plezier tijdens je vakantie. Maar ook andere attracties, zoals achtbanen en draaimolens, maken dat je adrenaline-niveau behoorlijk stijgt. Er is enorm veel te doen in dit waterpark!

Dit waterpark behoort tot de beste van Europa
© Pixabay

4. Druskininkai Aquapark – Litouwen

Wie op vakantie is in Litouwen, wil absoluut een uitstapje maken naar Druskininkai Aquapark. Ook dit attractiepark behoort volgens Interhome tot de beste waterparken in Europa en kijkende naar alle faciliteiten, is dat ook niet zo vreemd. Een enorm golfslagbad, tientallen glijbanen, scuba-diving lessen en jacuzzi’s zijn nog maar enkele van de faciliteiten in dit 30.000 m² grote waterparadijs. Bovendien zijn er diverse sauna’s en beautyprogramma’s. Een uitje naar Druskininkai Aquapark is er dus een voor de hele familie.

5. Aquapark Istralandia – Nova Vas, Kroatië

Een dag in Aquapark Istralandia is een must voor elk gezin tijdens een vakantie in Kroatië. Het waterpark ligt in Nova Vas in de Kroatische regio Istrië, en staat garant voor gigantisch veel waterplezier. Diverse attracties laten je hart in je keel klopen, zoals de ‘Free Fall’ achtbaan waar je, zoals de naam al zegt, een vrije val maakt, of ‘Top Gun’, waar je zoals in een kanon afgeschoten wordt alvorens je naar beneden slide. Kleintjes kunnen er ook genoeg beleven. Raften met de familie of een piratenkasteel ontdekken? In dit waterpark kan het allemaal.

6. Siam Park – Tenerife, Spanje

Siam Park wordt niet alleen als een van de beste waterparken in Europa beschouwd, maar ook als een van de leukste ter wereld. Je vindt het waterpretpark op Tenerife, een van de Canarische Eilanden die behoren tot Spanje. Voor zowel actie als familieattracties zit je hier goed. In onder andere de Tower of Power behaal je snelheden tot wel 80 km/u terwijl je dwars door een aquarium met haaien en roggen suist. Op de ‘Singha’ begeef je je in een waterachtbaan en maak je allerlei bochten en loops in snelheden zoals je dat nog nooit hebt meegemaakt.

7. Slide & Splash – Estômbar, Portugal

Nog een waterpark in Portugal dat de top 10 beste waterparken in Europa heeft behaald. Ook Slide & Splash gooit hoge ogen als het aankomt op plezier en attracties. Het waterpark ligt eveneens in de Algarve in het plaatsje Estômbar, niet ver van Portimão. Tijdens je bezoek kun je kiezen uit tientallen waterglijbanen, zoals de Kamikaze, Foam Slide, Drop en Big Fall. Maar ook kun je met het gezin een ‘River Ride’ maken of meesurfen op enorme golven in het golfslagbad.

8. Aquapark Nessebar – Bulgarije

Op vakantie in Bulgarije? Sla een dag in Aquapark Nessebar niet over! Over een oppervlakte van maar liefst 55.000 m² vind je 60 attracties en 38 glijbanen. Op Treasure Island kunnen kids zich compleet verliezen in hun plezier en waaghalzen zoeken de Kamikaze op. Je kunt ook leren surfen op de surf-simulator. En daar blijft het niet bij! Met zoveel verschillende mogelijkheden, is het niet zo gek dat Aquapark Nessebar in Bulgarije tot de beste waterparken in Europa behoort.

9. Aquacolors – Poreč, Kroatië

Wederom een waterpark in het Kroatische Poreč dat deze top 10 waterparken heeft behaald. Aquacolors is een geliefde bestemming onder waterratten en adrenalinejunkies. Het is het grootste waterpark in het land en beschikt over toffe faciliteiten. Denk hierbij aan een in een krokodillenbek gebouwde bar in een zwembad midden in een grot, spannende waterglijbanen in unieke vormen en een enorme speeltuin voor kinderen. In Aquacolors is geen tijd voor verveling.

10. Corfu Water Park – Agios Ioannis, Griekenland

De laatste in de top 10 beste waterparken in Europa ligt in Griekenland en is het Corfu Water Park, gelegen op het gelijknamige eiland Corfu. De ‘Deep Blue Kayak’ ‘Hydrotube’ en ‘Crazy River’ zorgt voor plezier en actie voor het hele gezin. Met maar liefst 51 glijbanen, zwembaden en attracties kun je je in dit waterpark uitstekend urenlang vermaken.

* Dit onderzoek is gedaan in april 2023. De resultaten kunnen dus, afhankelijk van de gegeven beoordelingen, op een later moment anders zijn.

Marlous

Over Marlous

Marlous is tijdens haar vakantie al bezig met waar en wanneer haar volgende reis plaats gaat vinden. Ze heeft ontzettend veel bestemmingen mogen ontdekken, maar tijdens het afvinken wordt haar bucket list alleen maar langer. De vraag wat de mooiste bestemming ter wereld is, vindt ze onmogelijk te beantwoorden. De wereld is geweldig!