Skip to navigation Skip to main content
Tenerife
© Turismo de Islas Canarias
Spanje

Vakantie in Tenerife

Tenerife

  • Bekende badplaatsen, van alle gemakken voorzien
  • Indrukwekkende, vulkanische natuur, die zich perfect leent voor wandelaars en avonturiers
  • Cultuur snuiven in Puerto de la Cruz

Tenerife is het grootste, en meest bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Een bekende en populaire vakantiebestemming, huisvest het Spaanse eiland tegenwoordig bijna een miljoen vaste inwoners. Tenerife leent zich perfect voor een roadtrip en biedt de reiziger een volwaardige vakantie met interessante, historische dorpen, indrukwekkende natuur en fijne stranden.

Toeristisch Tenerife

Tenerife is een van de populairste vakantiebestemmingen voor Europese toeristen vanwege zijn veelzijdigheid. Het is daarom ook lastig om het eiland in één stukje tekst samen te vatten. Op Tenerife komt iedere toerist namelijk wel aan zijn trekken. De snelle groei van de toeristensector zorgde bovendien voor de beste hotels en horecagelegenheden. Relaxen word je makkelijk gemaakt op een van de vele stranden van het eiland. Vanwege zijn vulkanische origine, kent Tenerife ook een aantal aangelegde stranden, compleet met wandelboulevards en gezellige winkeltjes.

Fotogalerij van Tenerife

Vakantie Tenerife
© Turismo de Islas Canarias, Lex Thoonen
Landschap Tenerife
© Turismo de Islas Canarias
Strand Tenerife
© Turismo de Islas Canarias, Lex Thoonen
Kloven Tenerife
© Turismo de Islas Canarias

De natuur in

Toch trekken ook natuurliefhebbers en adrenalinejunkies graag naar het eiland toe. Hoogtepunt is het indrukwekkende Parque Nacional del Teide. In dit nationale park bevindt zich een van de hoogste vulkanen ter wereld, de El Teide. In dit park vind je bovendien de beste wandel- en klimroutes, die variëren in moeilijkheid. In de avond geniet je hier van de beste uitzichten op de sterrenhemel, sinds Tenerife een zeer lage lichtvervuiling kent. Een roadtrip door de bergen en zijn bergdorpjes is een originele manier om het eiland te verkennen. Tijdens de trip kun je genieten van al het prachtige flora en fauna dat het eiland je biedt. Bij de imposante kliffen van Los Gigantes kan je vervolgens een excursie walvissen en dolfijnen spotten boeken. 

Cultuur snuiven op Tenerife

Puerto de la Cruz is een van de stadjes die zijn traditionele charmes nog niet heeft verloren aan het toerisme. Hier geniet je in rust en stilte van historische architectuur en knusse straatjes. Terug in de hoofdstad, Santa Cruz, vind je de beste musea van het eiland, naast moderne architectuur en prachtige parken. In het oude centrum kun je bovendien genieten van de beste culinaire, Spaanse traktaties.