Skip to navigation Skip to main content
Portimao III
© Unsplash

De havenstad Portimão ligt in de gemeente Portimão en is met het prachtige strand en de heerlijke Portugese keuken een perfecte vakantiebestemming. Na Faro is Portimão de twee na grootste stad van Algarve en staat bekend om de prachtige haven waar onder andere heerlijke tonijn en sardines geconserveerd worden. Vanwege de zuidelijke ligging kun je in Portimão genieten van het prachtige strand met rotsachtige kustlijn.

De geschiedenis van Portimão

Van oudsher blijft de economie draaiende vanwege de perfecte ligging aan de zee. Vroeger kon Portimão alleen bereikt worden met een boot die voor anker lag bij Largo de Barco, maar daar kwam sinds de aanleg van de brug verandering in. De oude haven was vroeger al het startpunt van veel export. Veel regio’s in de omgeving van Portimão hadden behoefte aan de wijn, olijfolie, vis en vijgen die geproduceerd werden in de stad. Deze heerlijke streekproducten kun je nu nog steeds nuttigen bij een van de vele restaurants en winkeltjes in het centrum van de stad.

Het strand van Portimão

Het strand van Portimão is werkelijk prachtig. De rotsachtige kustlijn in combinatie met de heerlijke zee, zorgt ervoor dat er jaarlijks veel toeristen richting de stad komen. Bij het zien van de onderstaande foto’s begrijp je meteen waar ik het over heb. Daarnaast kun je ook dolfijnen en walvissen spotten. Hiervoor ga je met een boot het water op en neemt de schipper je mee naar plekken waar de dieren graag zwemmen. Uiteraard moet je geluk hebben om ze tegen te komen, maar niet geschoten is altijd mis toch?

Portimão

Portimão heeft een prachtig strand
© Unsplash
De kustlijn van Portimão
© Unsplash
Uitzicht op Portimão
© Unsplash
Centrum van Portimão
© Unsplash
Praia da Rocha, een van de bekendste stranden van de Algarve
© Unsplash

Vakantietips voor Portimão in Portugal

  • Ga eens mee met een van de vele bootexcursies die mogelijk zijn;
  • Als het helder weer is kun je het hoogste punt van Algarve, Monchique, bezoeken;
  • Probeer eens de heerlijke visgerechten in een van de visrestaurants in de stad;
  • Ben jij een waaghals? Je kunt perfect skydive in Portimão;
  • Als je van kunst houdt kun je het beste Museu Diego Concalves bezoeken in het centrum.
Frank

Over Frank

Frank is het meeste in de Alpen te vinden voor een winter- of zomervakantie, maar gaat ook geregeld op ontdekking tijdens een stedentrip. Een van zijn favoriete bestemmingen is het Italiaanse Toscane, waar hij geniet van het uitzicht, de keuken en authenticiteit in de verschillende plaatsjes.