Skip to navigation Skip to main content
Kaiserlift Kufstein1
© Mathäus Gartner

Rijd je toevallig langs Kufstein tijdens je zomervakantie? Dan hebben we een leuke tip voor je: de Kaiserlift. Deze stoeltjeslift is een van de laatste in z’n soort. Het is namelijk een eenpersoons stoeltjeslift. De recent gerestaureerde lift brengt je de bergomgeving van het Kufsteinerland in, waar je heerlijk kunt wandelen.

Helemaal alleen de berg op in de Kaiserlift

Heel vaak kom je ze niet meer tegen tegen: eenpersoonsstoeltjesliften. Het vervoersmiddel is een van de dingen die het Kufsteinerland in Oostenrijk tot een unieke bestemming maken. De lift brengt wandelaars een voor een boven. Geen chaos, drukte, stress of paniek, maar in een eigen lift de berg op. In tijden zoals deze, waar chaos bij het reizen de overhand lijkt te hebben, biedt de Kaiserlift uitkomst. Het is een van de oudste liften van Tirol, die in 2014/2015 nog compleet gerenoveerd is, en brengt bergliefhebbers vanuit het dal naar het bergstation Brentenjoch op zo’n 1250 meter hoogte.

Toegangslift tot het Kaisergebergte

Hoewel een rit met de Kaiserlift al voor voldoende indrukken zorgt, staat er bij aankomst bij het bergstation een wereld aan beleving te wachten. Vanaf hier starten er talloze wandeltochten die door niets anders dan pure natuur lopen. Rust, idylle en prachtige uitzichten, dat zijn de kernwoorden van deze omgeving. Vanaf het bergstation van de Kaiserlift trekt men het Kaisergebergte in waar zowel romantische als uitdagende paden liggen. Ook de krachtplaatsen Adlerblick en Freiraum-Raum-Zeit liggen hier dichtbij, twee plekken die erom bekend staan nieuwe energie te geven. En is de wandelaar toe aan wat verfrissing? De verschillende knusse berghutten in het gebied liggen in het bereik. Hier rust je uit midden in het natuurgebied van het Kaisergebergte of geniet je van de imposante, grote grijze rotswanden van de Wilder Kaiser. 

Het Kaisergebergte in het Kufsteinerland is prachtig om te wandelen
© Mathäus Gartner

Yoga op grote hoogte

Wie helemaal van de sereniteit van het Kufsteinerland wil genieten, dient de wekker vroeg te zetten. Op zes zaterdagen aankomende zomer draait de eerste lift al om 06.00 uur ’s ochtends. Een perfecte manier om vanaf de berg van de zonsopkomst te genieten. Wie nog een stapje verder gaat, kan om 07.00 uur al deelnemen aan een yogales. Bergliefhebbers die willen wandelen, kunnen in alle vroegte te voet door het Kaisergebergtetrekken, al dan niet onder begeleiding van een gids. Er zijn diverse themarondwandelingen waar wandelaars aan kunnen deelnemen. Tijdens deze tochten leer je meer over de flora en fauna van het gebied en worden de mooiste plekjes ontdekt.

Praktische info over de Kaiserlift

De Kaiserlift draait dagelijks van 08.30 uur tot 16.30 uur. Een rit naar boven en beneden kost € 19,50 per persoon, een retourticket voor kinderen kost € 9,50 euro. Voor een enkele rit naar de berg of het dal betaal je deze zomer als volwassene € 14,- en voor kinderen kost het de helft. Heb je de KufsteinerlandCard, die bij alle overnachtingen gratis inbegrepen is, dan is een retour geheel kosteloos.

Stad en natuur gaan hand in hand in het Kufsteinerland

Niet alleen de eenpersoonsstoeltjeslift maakt het Kufsteinerland tot een bijzondere vakantiebestemming, ook de verbinding tussen stad en natuur doet dat. De vesting Kufstein biedt een gezonde dosis historie en cultuur. Maar ook kan er in de stad naar hartenlust gegeten, gefietst of gewinkeld worden. Een gezellige drukte is dus eenvoudig op te zoeken, evenals dat de schitterende en vooral rustige bergomgeving in het bereik is. Er kan gesproken worden over een stad en natuur perfect in harmonie staan met elkaar, een fijne bijkomstigheid voor vakantiegangers die op zoek zijn naar allebei.

Zomer Mike

Over Mike

Net als ieder ander houdt Mike ontzettend van vakantie. Maar niet alleen op vakantie heeft hij veel bestemmingen ontdekt, ook tijdens zijn filmwerkzaamheden is hij op veel prachtige plekken geweest. Meestal rijdt hij door de Alpen voor een bergvakantie of wintersport, maar Mike kan ook ontzettend genieten van een stedentrip of strandvakantie.