Skip to navigation Skip to main content
Hans En Grietje Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een heel leuk pretpark voor kleine kinderen waar je jezelf de hele dag in een sprookje waant. Vaak is een attractiepark vrij prijzig en zijn jonge kinderen te klein voor het merendeel van de attracties, maar Sprookjeswonderland is helemaal ingericht op kleine kinderen en ook nog eens heel betaalbaar. Er is voor jonge kinderen vanaf 1 jaar zoveel te beleven en te doen, dat het gegarandeerd een succesvol uitje wordt!

Sprookjeswonderland: een attractiepark voor kleine kinderen

In Sprookjeswonderland in Enkhuizen komen sprookjes tot leven. Het is een is een ontzettend leuk pretpark voor jonge kinderen en daarmee ook al erg geschikt voor de hele kleintjes van 1 of 2 jaar. Want voor een dreumes, peuter of kleuter is het natuurlijk ook heel leuk om naar een attractiepark te gaan! Het draait in Sprookjeswonderland om sprookjes en om het ‘beleven van de betovering’ zoals het attractiepark zelf zegt. Sprookjeswonderland heeft een Sprookjesbos, veel attracties voor kleine kinderen, voorstellingen, een kinderboerderij en een hele grote speeltuin. En dat allemaal voor een heel bescheiden entreeprijs voor een super leuke betoverende dag in Sprookjeswonderland. Ik was er met de kids en neem je in beeld en schrift mee naar een heel leuk uitje voor jouw gezin naar het leukste pretpark voor kleine kinderen.

 

Ga direct naar:

Sprookjes sprookjes en nog meer sprookjes

Overal door het attractiepark komen de sprookjes van Sprookjeswonderland terug. Niet alleen in het Sprookjesbos, maar waar je ook loopt in het park zie je de sprookjes tot leven komen tot de prullenbakken aan toe. Durft jouw kleintje net als Klein Duimpje aan de teen van de reus te kietelen? Ga ook langs de Zingende Standbeelden. Stap op een tegel en de standbeelden zingen je toe. Je loopt ook langs huisjes zoals die van Geppetto die zijn houten zoon Pinokkio maakt. 

Klein Duimpje Sprookjeswonderland
Net als Klein Duimpje aan de neus van de reus kietelen zodat hij wakker wordt

Attracties voor alle leeftijden in Enkhuizen

De attracties in Sprookjeswonderland zijn heel geschikt voor kleine kinderen. Kinderen kunnen oneindig rondjes draaien in de nostalgische carrousel, zelf een oldtimer besturen met papa en mama achterin over de oldtimerbaan de Oude Smidse, zelf in een dobberbootje varen in de vorm van een lieveheersbeestje of een ritje maken op een hobbelpaard. Stap ook bij Station Vogelenzang in het treintje voor een klein treinritje door het park. Daarnaast is er voor de oudere kinderen ook een Hekspeditie en Schommelschip d’Avontuur.

Wandel door het schattige Kabouterdorp en Sprookjesbos 

Loop zeker door het schattige Kabouterdorp met kleine huisjes waar de kabouters leven, werken en zingen. Vervolgens loop je door het Sprookjesbos met huisjes waar allemaal sprookjes worden verteld en waar gezongen wordt. Denk aan Doornroosje die ligt te slapen, Sneeuwwitje die met een dwerg danst en natuurlijk ontbreekt het snoephuisje van Hans en Grietje niet. De vrolijke liedjes vanuit de huisjes in het Kabouterdorp en het Sprookjesbos laten de kindervoetjes ongetwijfeld dansen.

Bezoek de voorstellingen en shows

Het Tijdhuis is een mooie voorstelling van 20 minuten waar alles om de tijd draait. Vadertje Tijd vertelt het verhaal van alle seizoenen en de tijd die rond blijft draaien. In de 10 minuten durende voorstelling van Gulliver zie je hoe de scheepsarts aanspoelde op het Lilliput Eiland. De Suyderseemeermin is een voorstelling van 10 minuten over een aangespoelde zeemeermin. In Kasteel Violinde is een sprookjesvoorstelling waarvoor je een zitplaats in een zaal moet zien te bemachtigen. De overige voorstellingen zijn doorlopend en loop je in of langs.

Apenorkest Sprookjeswonderland
Het Apenorkest is een van de doorlopende overdekte voorstellingen

Bijzondere speeltoestellen in de speeltuin

Tussen alle attracties en shows door heeft Sprookjeswonderland ook nog een enorme speeltuin waar je zo een uur of langer kan vertoeven. Zoals wippen op een zeepaardje, glijden uit een boomhutje, schommelen in een zwaan en ronddraaien in theekopjes. Voor iedere leeftijd zijn er genoeg speelmogelijkheden.

Speeltuin Sprookjeswonderland
In de grote speeltuin van Sprookjeswonderland kunnen de kinderen lekker draaien, glijden, schommelen en wippen

Dieren aaien bij kinderboerderij ‘de Bokkesprong’

Kleine dierenvrienden kunnen hun hart ophalen tussen de dieren op Kinderboerderij ‘De Bokkesprong’ waar ze geitjes kunnen aaien. Loop ook verder langs de hertenweide met hertjes en kangoeroes.

Dierenboerderij Sprookjeswonderland 1
Ezels aaien bij de dierenboerderij in Sprookjeswonderland

Siertuinen voor de tuinliefhebber

Het hele pretpark ziet er sprookjesachtig uit en is prachtig onderhouden met mooie bloemen en siertuinen. Ieder jaar worden er tienduizenden tulpenbollen geplant en gaan er duizenden zomerplanten de grond in voor een prachtig kleurenspel. 

Glijbaan Sprookjeswonderland
Tussen alle sprookjes en attracties door lekker glijden in de grote speeltuin

Eten en drinken in het pretpark

Tussen al het spelen en bewonderen door krijg je vast trek. Sprookjeswonderland heeft een restaurant ‘de Vergulde Koekepan’ met een terras, een paar kiosken en winkeltjes. Net als de entreeprijs, zijn eten en drinken bescheiden geprijsd in het pretpark. Eigen consumpties meebrengen mag ook.

Bank Sprookjeswonderland
Even uitrusten op de grote bank

Sprookjeswonderland: voor welke leeftijd geschikt?

Het attractiepark Sprookjeswonderland is niet voor alle leeftijden geschikt, maar is vooral heel leuk voor kleine kinderen. Voor een dreumes, peuter of kleuter zijn er al zoveel leuke dingen te doen in Sprookjeswonderland. Persoonlijk denk ik dat Sprookjeswonderland het leukst is voor kinderen van 1,5-2 jaar tot 8 jaar. En toegegeven, voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is een dagje Sprookjeswonderland ook een feest.

Openingstijden Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is van april t/m oktober geopend. Check op de website van Sprookjeswonderland wanneer precies, want ze gaan in de tweede week van april open en sluiten in de derde week van oktober ongeveer. In de winter is Sprookjeswonderland gesloten. Er is wel een Sprookjeswinterwonderland in de Kerstvakantie. Check hiervoor ook de website wat de precieze dagen zijn dat Sprookjeswinterwonderland dan open is.  

Met regen naar Sprookjeswonderland

Is het minder mooi weer of regent het? Er zijn verschillende overdekte attracties en voorstellingen in het pretpark. De voorstelling van Violinde duurt een half uur dat je binnen kan zitten. Het Tijdhuis is overdekt en daar duren de voorstellingen 20 minuten. 

Dobberbootjes Sprookjeswonderland
In een lieveheersbeestje varen is een gewilde attractie voor kinderen

Entreeprijzen Sprookjeswonderland

Kinderen tot en met 1 jaar zijn gratis. Vanaf 2 jaar betaalt iedereen entree. De entreeprijzen in 2023 zijn: € 13,50 per persoon voor iedereen vanaf 2 jaar als je je ticket via internet vroeg hebt geboekt op datum. Als je tickets zonder datum boekt via internet, dan betaal je een euro meer. Aan de kassa van het park betaal je € 15,50 per persoon. Van tevoren je kaartje voor Sprookjeswonderland boeken via hun website is wel aan te raden!

Hoe is het te bereiken?

Sprookjeswonderland ligt in Enkhuizen in de kop van Noord-Holland en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Heel fijn is dat parkeren bij Sprookjeswonderland gratis is. Het attractiepark heeft een groot parkeerterrein waar je met een uitrijmuntje het park weer kan verlaten. Kom je met het openbaar vervoer, dan rijdt er een Sprookjeswonderland tram vanaf het station van Enkhuizen. Lopend vanaf het station doe je er ruim 20 minuten over.

 

Adres Sprookjeswonderland Enkhuizen

Je vindt Sprookjeswonderland op het volgende adres: Kooizandweg 9, 1601 LK in Enkhuizen.

Oldtimer Sprookjeswonderland
Zelf een oldtimer besturen is een van de vele attracties in Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is het leukste pretpark voor mijn dochter

Toen mijn dochter ruim 1,5 was ben ik een keer met haar in Sprookjeswonderland geweest en ze vond het toen al erg leuk. Vorig jaar is mijn dochter van toen 2 jaar wel 3 keer naar Sprookjeswonderland geweest; 2 keer met opa’s en oma’s en nog een keer met ons en haar babyzusje. De vraag “Wanneer mag ik weer naar Sprookjeswonderland?” komt regelmatig voorbij. Dit jaar gaan we ook zeker weer heen, want stiekem vinden papa en mama het ook wel het leukste pretpark voor ons gezin met kleine kinderen!

Bianca

Over Bianca

Bianca heeft veel werelddelen gezien met haar backpack op haar rug. Nu ze een gezin heeft, ontdekt Bianca de mooiste Europese bestemmingen met haar kinderen. Ze zoekt altijd naar de mooiste plekjes en accommodaties om zoveel mogelijk te zien en te ondernemen. Ze reist graag af naar verre landen en verblijft ook met veel plezier op een camping in Italië. Haar landenlijstje is nog lang niet op.