Skip to navigation Skip to main content
Moeder Proost

Een dagje weg je moeder, bijvoorbeeld voor Moederdag of om gewoon samen wat quality time door te brengen? Er zijn heel veel leuke steden in Nederland voor een dagje weg met je moeder! Ga eens op ontdekking in eigen land en struin door de gezelligste winkelstraten, plof neer op een terras of in een mooi restaurant of ga voor een high tea. Dit zijn een aantal leuke steden in Nederland waar je gerust moederlief mee naartoe kunt nemen voor een dag eruit!

Dagje weg met je moeder in Nederland

Moeders verdienen liefde, niet alleen tijdens Moederdag. Natuurlijk is het een leuke aangelegenheid om een uitje te plannen met mams, maar het hele jaar door is het leuk om er eens samen uit te gaan. Heb je zin in een onvergetelijke trip, dan kun je uiteraard eens kijken naar een van de leukste bestemmingen om met je moeder naar toe te gaan, binnen en buiten Europa. Maar ook in eigen land zijn er tal van plekken waar je eens een dag of een weekend naartoe kunt. Je hebt vast nog niet heel Nederland ontdekt en daarom is het leuk om samen met je moeder te doen tijdens een gezellig dagje samen weg. In dit blog zetten we een aantal leuke steden in Nederland voor een dagje weg met je moeder op een rijtje, zodat jij haar binnenkort kan verrassen met een leuk uitje. 

1. Amsterdam

Uiteraard staat de hoofdstad van Nederland op nummer één. Amsterdam is een stad waar ontzettend veel te beleven valt. Het is heerlijk om tijdens een mooie dag een boottocht over de grachten te maken, want de stad ziet er vanaf het water toch heel anders uit. Ook kun je er heerlijk shoppen. Kijk eens verder dan de Kalverstraat en loop door naar de 9 straatjes! Hier vind je schattige boutiques en coole conceptstores. Wil je lekker high-tea'en? Er zijn heel veel plekken waar je terecht kunt! Voor op en top luxe kun je een plek reserveren bij Waldorf Astoria, maar voor wat meer toegankelijkheid kun je ook neerstrijken bij bijvoorbeeld Café Americain of Mokums. 

Varen door de grachten van Amsterdam

2. Groningen

Wie hier weleens geweest is, kan dit beamen: Groningen is een van de leukste steden van Nederland en een uitstekende bestemming voor een dagje weg met je moeder. Het barst van de gezellige caféetjes en je kunt hier naar hartenlust winkelen. Voor dat laatste moet je in de Folkingestraat en de Vier Straatjes zijn (Zwanestraat, Kromme Elleboog, Oude Kijk in ’t Jatstraat en de Stoeldraaierstraat). Meer van cultuur? Tijdens een dagje in Groningen kun je allerlei musea bezoeken. Wie geïnteresseerd is in kunst kan terecht in het Groninger Museum en ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum is een indrukwekkend uitje. 

Groningen is een gezellige stad voor een dagje weg met je moeder
© Unsplash

3. Maastricht

Wat een prachtige stad is Maastricht! Dit is absoluut een van de leukste steden in Nederland voor een dagje weg met je moeder, maar ook met je vrienden of partner. Deze Zuid-Limburgse stad barst van de gezelligheid en er zijn dan ook talrijke plekken waar je even kunt neerploffen voor een echte, Limburgse vlaai. Voor shoppen kun je terecht in het Stokstraatkwartier. Wil je wat cultuur snuiven tijdens je dagje uit? Bewonder samen met mams de Sint-Servaasbasiliek Maastricht, het Bonnefantenmuseum, de Sint-Janskerk en het stadhuis. Bovendien wemelt het in Maastricht van de kastelen, zoals Château Neercanne en Kasteel Geusselt.

Maastricht is een van de leukste steden van Nederland
© Unsplash

4. Rotterdam

Kunst, cultuur en bijzondere architectuur: de hipste stad van Nederland is misschien wel Rotterdam. En bovendien een leuke stad in eigen land om met je moeder te bezoeken! Een foto bij de bijzondere kubushuisjes mag hier niet ontbreken natuurlijk. Verder vind je er leuke foodhallen en is een bezoek aan de Markthal een echte must. Hier zijn allerlei leuke (en lekkere) restaurants gevestigd, perfect om met je moeder te proosten. Sla Depot (onderdeel van museum Boijmans Van Beuningen) ook niet over, wandel de street art route en wandel over de Erasmusbrug. Misschien liggen er wel mooie, grote cruiseschepen om te bewonderen!

Beleef een dagje uit met je moeder in Rotterdam
© Spalder Media Group

5. Nijmegen

Een bezoek aan een van de oudste steden van Nederland, kan niet anders dan een aanrader zijn om met je moeder te doen voor een dagje weg. Hier kijk je je ogen uit bij de nog altijd zichtbare geschiedenis, zoals bijvoorbeeld bij De Waagh of het Valkhofpark. Lekker winkelen met mams? Struin door de Lange Hezelstraat. Wat ook leuk is om te doen in Nijmegen, is een paar uurtjes wellness plannen, bijvoorbeeld bij Sanadome. Net zoals de oude Romeinen deden, die zich in deze stad ooit vestigden. Om op en met je moeder te proosten kun je neerdalen bij tientallen leuke restaurants. Leuke voorbeelden zijn Café de Plak,  Arsenaal 1824 of Restaurant Tante Koosje.

Nijmegen is een van de leukste steden voor een dagje weg met je moeder
© Unsplash, Johanneke Kroesbergen Kamps

6. Utrecht

Het gezellige Utrecht is een van de leukste steden in Nederland voor een dagje weg met je moeder! De charmante caféetjes aan de grachten en de Neude maken dat je hier gegarandeerd lekker kunt neerstrijken. Bewonder de iconische Domtoren, het Museumkwartier en Rietveld Schroderhuis. Ga voor een heerlijke avond vol muziek naar TivoliVredenburg of neem je moeder mee naar het Beatrixtheater voor een indrukwekkende voorstelling. Winkelen doe je in de Twijnstraat en ben je op zoek naar een fijne restauranttip? Noteer Ted's Place!

Utrecht is een van de leukste steden voor een dagje uit met je moeder
© Unsplash, Bodi Raw
Marlous

Over Marlous

Marlous is tijdens haar vakantie al bezig met waar en wanneer haar volgende reis plaats gaat vinden. Ze heeft ontzettend veel bestemmingen mogen ontdekken, maar tijdens het afvinken wordt haar bucket list alleen maar langer. De vraag wat de mooiste bestemming ter wereld is, vindt ze onmogelijk te beantwoorden. De wereld is geweldig!